Lions klub ‘Luca’  i Lions klub  ‘Šibenik’  već više od deset godina svojim humanitarnim radom kroz razne akcije pomaže potrebite pojedince i udruge u svojoj zajednici. Ove godine zaprimili su zamolbu ravnateljice OŠ Juraj Šižgorić, Ivane Rupić.

Ravnateljica Rupić obratila se Lions klubovima s molbom za pomoć u  prikupljanju sredstava za  kupnju digitalnog logopedskog  seta BEHRINGER.

–  OŠ Jurja Šižgorića radi jedini logoped u svim osnovnim školama Šibensko-Kninske županije u nedovoljno opremljenom kabinetu. Budući da u našoj školi ima 48 djece koja su većina u redovitom tretmanu, a tek manji dio u povremenom i praćenju i tendencija je porasta problema govora i teškoća u razvoju općenito, naročito među djecom nižih razreda kad je rad s njima najpotrebniji i najučinkovitiji, jasno je koliko je opremljenost važna. U školi je formiran i posebni odjel za djecu s većim poteškoćama u razvoju (autizam ,mentalna retardacija i Sy.Dowm ) koji također zahtijevaju redovit logopedski tretman zbog izuzetno velikih teškoća u govoru. U svrhu poboljšanja uspješnosti logopedskog rada s učenicima odlučili smo bolje opremiti naš kabinet i nabaviti neophodno pomagalo u radu. Budući da u školskom budžetu uopće nema sredstava za nabavu logopedskog aparata odlučili smo obratiti se Vama s molbom da nam donirate dio sredstava koji će nam pomoći da sakupimo potreban iznos.  Aparat koji nam je potreban košta 17.500 kn – pojasnila je ravnateljica OŠ Juraj Šižgorić, Ivana Rupić.

U svezi navedenog lions klubovi Šibenik i Luca organiziraju 13-svibnja 2016.  humanitarnu večer  od koje će kupnjom ulaznica, organiziranom lutrijom i aukcijom slika pokušati sakupiti sredstva za kupnju navedenog aparata. Određeni iznos  je već sakupljen od akcije prodaje kolača organizirane pred Uskrs.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.