Šibenska plaža Banj proglašena je najljepšom i najboljom plažom na Jadranu. Vijest je to koja stiže iz Bola na Braču gdje se održavaju Dani hrvatskog turizma.

Prestižno priznanje struke i titulu najboljih osvojile su marina Hramina na Murteru  i marina Frapa u Rogoznici u kategorijama male i srednje marine.

– Ovo je veliko priznanje i iznimno smo počašćeni što nas je Hrvatska turistička zajednica ponovno prepoznala kao važan čimbenik u postavljanju novih trendova u hrvatskom turizmu koji mijenjaju imidž Hrvatske kao destinacije. Naime, uz plažu Banj osim kupališnog dijela tu su i obalna šetnica, sportska igrališta, ljetno kino, ugostiteljski objekti i parkiralište. Plaža Banj dala je značajan impuls revitalizaciji stare gradske jezgre i razvoju turizma u Šibeniku –  riječi su gradonačelnika Željka Burića.

bnj2

Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, podsjetimo, s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru organiziraju projekt Godišnje hrvatske turističke nagrade.

banjj

dino

– Priznanje je velika čast i svi smo zadovoljni, ali plaža Banj je tu nagradu već odavno trebala dobiti. Ona je od trenutka kad je sagrađena postala prekretnica u razvoju turizma, turisti se znatno duže zadržavaju i realno, bez nje ne bi privukli toliko ljudi – kazao nam je Dino Karađole, direktor TZ Šibenik kojeg bi još jedna potencijalna nagrada sutra razveselila.

dino1

Podsjetimo, na Danima hrvatskog turizma Šibenik bi mogao osvojiti još jednu nagradu budući da je tvrđava Barone nominirana u kategoriji najboljih kulturnih atrakcija. Dobitnik tog prestižnog priznanja bit će poznat u četvrtak, drugi i zaključni dan održavanja Dana hrvatskog turizma.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.