Ako se sve odvije prema željama i planovima vodstva HNK Šibenika i Grada Šibenika, koji je većinski vlasnik kluba sa Šubićevca, Gradsko vijeće bi na svojoj sjednici, koja će se održati 19. prosinca, trebalo raspravljati o prodaji kluba litvanskom Žalgirisu. Kako saznajemo, pregovori s predstavnicima kluba iz Vilniusa poprilično su se zahuktali, dapače, ulaze, čini se, u posljednju fazu.

– Osoba koja je involvirana u cijeli taj proces i kojoj vjerujem uvjerava me da ta priča drži vodu – kazao nam je izvor iz Grada. O samim detaljima pregovora, u kojima je navodno sudjelovala i predsjednica Žalgirisa Vilma Venslovaitien, dodaje, ne zna puno. Ono što neslužbeno doznajemo jest da bi Litvanci navodno kupili 90 od 94,5 posto dionica nogometnog drugoligaša, koliko Grad ima u svom portfelju. Sve to navodno piše u pismu namjere koje bi ovih dana trebalo stići na adresu Grada Šibenika.

– Već godinu dana pregovaramo s potencijalnim ulagačima, na to smo potrošili puno energije, a sve s ciljem da klubu osiguramo stabilnu budućnost. S obzirom da sam ja još uvijek prvenstveno zadužen za sportski dio, tehničke detalje pregovora s Litavcima ne znam, ali znam da se vode ozbiljni razgovori po pitanju njihovog ulaska u klub. Moramo se nadati da će biti bolje – kazao nam je Ivo Krečak, član uprave HNK Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.