U okviru današnjeg obilaska projekata iz svog resora u Šibensko-kninskoj županiji, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, razgledao je, u pratnji Željka Burića, gradonačelnika Šibenika i Željka Dulibića, ravnatelja Lučke uprave Šibensko-kninske županije, komunalnu lučicu Vrnaža u Mandalini.

Ovih dana završena je prva faza projekta koja je obuhvatila uređenje zapadne obale uvale s postavljanjem pontona za privez i lukobranskog pontona. Taj projekt financiran je sredstvima Ministarstva mora, te novcem županijske Lučke uprave i iz županijskog i šibenskog proračuna, a tu suradnju pohvalio je i gradonačelnik Burić.

vrnaza butkovic2

– To je jedan primjer izuzetno kvalitetne suradnje županije, županijske Lučke uprave, Grada Šibenika i nadležnog ministarstva. I na kraju profesionalno, besprijekorno izveden projekt i zato sad završavamo prvu fazu od planirane četiri, kazao je Burić.

Sudeći po ministrovim reakcijama i preostale tri faze projekta komunalne luke Vrnaža mogle bi biti izgrađene jednako brzim tempom kao i prva.

– Na cijelom Jadranu je problem vezova za domaće stanovništvo. Svi smo nekako koncentrirani na izgradnju marina i turizam, a ovo je baš za domaće ljude i u tom smislu ja sam bio impresioniran kada mi je moja dojučerašnja pomoćnica, gospođa Fržop, iznijela ovaj koncept zajedno s gradonačelnikom Šibenika, ravnateljem Lučke uprave i županijom. Nadam se da je i projektant, čija je ovo vizija, zadovoljan jer u ovakvim projektima treba struci odati priznanje. Mi smo i dalje na raspolaganju, jučer smo potpisali ugovor za daljnje financiranje. Otvaraju nam se i mogućnosti europskih sredstava, a moje je mišljenje da ovo ovdje moramo što prije završiti i pokrenuti još ovakvih projekata, kazao je ministar Butković.

vrnaza butkovic3

– Prvu fazu smo završili, a jučer je ministar Butković potpisao ugovor za sredstva za drugu fazu u iznosu od sedam milijuna kuna. To je istočna strana uvale Vrnaže i mislim da bi uz ovo sufinanciranje mogli dogodine u ovo vrijeme stajati na onoj suprotnoj strani ovako isto ovako lijepo uređenoj. Nakon toga ide projekt uređenja platoa u dnu uvale i zadnja faza od valobrana do rampe Dogus Grupe, rekao je Dulibić.

vrnaza butkovic5

Podsjetimo, u Vrnaži će, kako je Šibenski portal pisao, završetkom cijelog projekta izgradnje komunalne luke, vrijednog oko 50 milijuna kuna, biti osigurano 700 vezova za brodove domicilnog stanovništva sa suhim vezom, parkirališnim prostorom, dizalicom i hangarom za popravke brodica.

vrnaza butkovic6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.