Dvije su osobe ubijene u samom središtu Pariza u pucnjavi do koje je došlo u četvrtak u kasnim poslijepodnevnim satima na čuvenoj aveniji Champs Elysees.

Kako javljaju francuski mediji, zasad neidentificirani napadač zapucao je prema policajcima te je jednog na mjestu ubio, a još jednog teško ranio. Policija je uzvratila paljbu te je, kako navodi, napadača neutralizirala, piše Jutarnji list.

Na mjesto događaja dojurio je veći broj dodatnih policijskih snaga.

Reuters javlja, pozivajući se na parišku policiju, da je riječ o ciljanom napadu na policajce te da se vrlo vjerojatno radi o terorističkom činu.

Prema prvim informacijama, incident je započeo u blizini popularne robne kuće Marks & Spencer, a napadač je navodno puicao iz kalašnjikova.

Policija je svim građanima uputila apel da izbjegavaju područje gdje je došlo do pucnjave. Pojavila su se i izvješća da je napadač imao pomagača, ali to zasad nije potvrđeno, a i inače u kaotičnim situacijama nije neuobilčajeno da u prvi mah pristignu i neke kontradiktorne informacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.