Prošlog ljeta, u sklopu projekta vrijednog 4,7 milijuna kuna, obnovljena je sportska dvorana Baldekin. Osim parketa i tribina, uređena je i fasada, a tom je prilikom, na žalost, nestao i mural koji se nalazio kraj službenog ulaza u dvoranu, a koji je prikazivao zlatnu generaciju Šibenke koja je 1983. godina osvojila povijesni naslov prvaka bivše države.

baldekin mural

To pravo malo umjetničko djelo ulične umjetnosti svjedočilo je o blistavoj prošlosti kluba s Baldekina, poručivalo gostujućim ekipama da ulaze u ‘kuću šampiona’.

baldekin dvorana

Pitali smo stoga ravnatelja Javne ustanove Športski objekti Andriju Španju postoji li mogućnost da se šibenski hram košarke ponovno ukrasi sportskim herojima Krešimirova grada?

– Zašto ne, dapače! Sviđa mi se ta ideja i vjerujem da nitko ne bi imao ništa protiv da takav mural, koji bi bio kvalitetno izveden, ponovno osvane na sportskoj dvorani. Taj mural svjedočio je o jednom povijesnom trenutku šibenskog sporta, ali, na žalost, zbog radova na termoizolaciji, koji su uključivali oblaganje fasadnih zidova kamenom vunom, nije mogao biti sačuvan – kazao nam je Španja.

Nadamo se da će ova naša ideja pasti na plodno tlo i da će se šampioni uskoro vratiti na zidove Baldekina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.