Vjerojatno najpoznatiji hrvatski kvizoman Mirko Miočić preminuo je u 61. godini života u zadarskoj bolnici. Još prošli tjedan javio se telefonski u emisiju ‘Potjera’ i izrazio želju da se kao najpoznatiji lovac vrati u poznati kviz:

– I ja to jako želim. Ali sve će ovisiti o tome kako će me služiti zdravlje. Bude li sve u redu, volio bih od jeseni opet ući u ‘Potjeru’.

Nažalost, Mirko Miočić je izgubio bitku s teškom bolešću. Zadarski sudionik brojnih kvizova povukao se iz javnosti u ožujku 2016. godine. Tada mu je zbog posljedica dijabetesa amputirana potkoljenica na jednoj nozi,  a na drugoj stopalo. 7. svibnja se javio u Opću bolnicu Zadar. Dobio je upalu pluća od koje je danas iza 12 sati preminuo na Odjelu interne, Odsjeku za gastroenterologiju.

Miočić je bez konkurencije bio omiljeni kvizaš. Gledatelje nije fasciniralo samo njegovo nevjerojatno široko znanje, Miočić se otpočetka isticao svojom skromnošću i spremnošću da pomogne.

Legendarni Mirko Miočić, u ‘Potjeru’ se uključio prije četiri godine, a posljednju je emisiju odradio početkom ove godine, Naime, u ožujku je završio u bolnici u Zadru zbog komplikacija vezanih uz dijabetes zbog čega je već dva puta ranije bio operiran.

‘Hodajući Google’, koji je rođen 23. srpnja 1956. u Rtini u Zadarskoj županiji, za kvizove se zainteresirao još kao srednjoškolac. Prvi put se pojavio u kvizu ‘Tri, dva, jedan, ali vrijedan’ 1972. godine, kao 17-godišnjak, u drugom razredu gimnazije (koju je pohađao u Rijeci), i odmah osvojio drugo mjesto.

Pamtimo ga i iz ‘Kviskoteke’ gdje je pobijedio u tri emisije, a 1983. godine bio je pobjednik cjelogodišnje serije ‘Kviskoteke’.

Natjecao se u gotovo svim TV kvizovima, a posebno će ostati zapamćen po kvizu ‘Tko želi biti milijunaš?’ koji je zbog njega mijenjao pravila. Naime, kao napozivaniji ‘jocker zovi’ samo u jednoj sezoni tog kviza bio je pozivan četrdeset i osam puta, od čega je četrdeset i pet puta znao točan odgovor.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.