Ruska policija uhitila je osobu koja je navodni ‘mastermind’ iza suicidalne igrice ‘Plavi kit’. Bio je to poštar iz Moskve koji se zove se Ilya Sidorov i koji ima 26 godina, piše Index.

Optužen je za poticanje djece na samoozljeđivanje i pozivanje na samoubojstvo u izopačenoj igrici povezanoj s ‘Izazovom Plavog Kita’.

Sidorov je priznao istražiteljima kako je razvio online igricu koja ja je bila usmjerena mladima, a čiji je cilj bio samoubojstvo. Mail Online piše da se poštar slomio dok ga je policija ispitivala o tome kako je nagovorio jednu djevojčicu da skoči pod vlak.  Sidorov je uhićen na krovu jedne zgrade u Moskvi te je odveden na ispitivanje. Spomenuta igra povezana je s preko 130 smrtnih slučajeva.

Djeca koja su se uključivala u igru dobivala su naputke da se režu, gledaju horor filmove i da ne spavaju. Sve to su bili njihovi ‘zadaci’ unutar igre, a čini se kako je namjera bila da se našteti mentalnom zdravlju djece i oslabi ih kako bi na kraju izvršili samoubojstvo. Kada bi došlo do pedesetog dana izazova, djeca bi dobila uputu da izvrše samoubojstvo.

Nekontrolirano je jecao dok ga je policija ispitivala o smrti djevojčice koju je nagovorio da se baci pod vlak. Ruska ministrica unutarnjih poslova potvrdila je njegovo uhićenje te je rekla kako je uhićen u akciji koja je pokrenuta nakon što je Sidorov nagovorio djevojčicu u dobi od 14 godina da pokuša samoubojstvo. Ministrica je izjavila kako je u njegovom stanu pronađeno pet mobitela, tablet i nekoliko SIM kartica.

– Osumnjičeni je pojasnio kako je on administrator takozvane samoubilačke grupe koja je imala 32 člana, od kojih su svi bili maloljetni. On im je zadavao zadatke kojima je cilj bio da si nanesu ozljede koje bi ih potaknule na samoubojstvo, izjavila je.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.