Vatrogasci Državne intervencijske postrojbe iz Šibenika jutros su otišli pomoći u gašenju velikog požara između Gornjih Tučepa i Podgore, koji je obuzdan u širenju prema mjestu Podgora gdje su obranjene kuće i hotel, no, vatra i dalje napreduje kroz gustu borovu šumu Parka prirode Biokovo.

Šumski požar izbio je u prvim satima nedjelje zbog čega je od jutra zatvoren promet na cestama koje vode u ta mjesta makarskog primorja, a na terenu vatru gase tri kanadera, te vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije i DIP Šibenik, doznaje se jutros od vatrogasaca.

Požar iznad magistrale izbio je u 2,25 sati, a odmah nakon dojave na teren je izišlo stotinjak vatrogasaca iz Trogira, Seget Vranjice, Kaštela, Podstrane, Omiša, Splita, Dugog Rata, Gata, Kučića, Zadvarja, Klisa, Dugopolja, Solina, Lovreća, Zagvozda i Imotskog.

Tijekom jutra su na teren kao pomoć stigli vatrogasci DIP Divulje i DIP Šibenik kao i sve vatrogasne snage s područja Makarske, Tučepa, Brela, Promajne i Podgore. Od jutros gasiteljima u gašenju pomažu tri kanadera, javlja HRT.

Bura u jačanju stvara probleme vatrogascima na terenu, pa su mnogi od njih jutros zatražili intervenciju ispiranja očiju. Gori gusta borova šuma i maslinici. Za sada se ne zna kolika je površina zahvaćena vatrom.

Evakuirani su gosti hotela ‘Sirena’ i dio stanovništva samog Porta. Na cijelom području Podgore isključena je struja i zatvorena Jadranska magistrala, pa je jedini put prema jugu autocestom preko Baške Vode i tunela Svetog Jure do Ploča. Također je zatvorena cesta prema Biokovu i Svetom Juri.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.