Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) donio je Odluku o odgodi državne mature iz ispita iz hrvatskoga jezika – test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini jer je u jednoj splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita, piše tportal.

Naime, kako je izvijestio NCVVO, umjesto ispita iz hrvatskoga jezika – esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz hrvatskoga jezika – test.

Nakon što obavi dogovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja NCVVO će tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student obaviti kada će biti novi datum polaganja hrvatskog jezika.

‘Danas, 19. lipnja 2017. godine pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9.00 su sati pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini).

U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti  izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017.

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student, stoji na stranicama NCVVO-a

Za portal Srednja.hr ravnatelj škole, Renato Žuvela, potvrdio je da je riječ je Obrtno-tehničkoj školi Split.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.