Na manje od 50 kilometara od Šibenika jučer je vriskom otvoren prvi zabavno tematski park u Hrvatskoj. Posjetitelji su s nestrpljenjem čekali iskušati adrenalinske vožnje, a najveća atrakcija – roller coster.

-Prvo je bilo strašno kad smo išli prema gore, a onda je kad smo se spuštali bilo još gore, kaže za RTL Luka Šuster, posjetitelj iz Zagreba.

Park se proteže na 45 tisuća četvornih metara, a podijeljen je u tri tematske cjeline – svemir, gusarski grad i divlji zapad za najmlađe. Cjelokupno ulaganje premašilo je sto milijuna kuna.

– Mi smo odlučili da otvaramo u 3 sata i radimo malo duže sve do 23 možda i ponoći. Poseban je ugođaj kada se upale te sve voženje i sve se to osvijetli, kaže Boris Kovaček, direktor Fun Parka Mirnovec.

Park će biti otvoren veći dio godine, a već je u planu i daljnje proširenje. O sigurnosti se brine stručnjak koji je radio u brojnim europskim parkovima koji kaže ovo je zabavan, ali ozbiljan posao.

– Sve treba biti sigurno i to je moja uloga da sigurnost bude prema međunarodnim standardima i naravno da nam je cilj izbjeći bilo kakve nezgode, kaže savjetnik u Fun Parku Mirnovec, Eckart Shulz.

Ovo je tek tiho otvorenje, a petsto ulaznica prodavalo se preko interneta. Za sada su 110 kuna za djecu, 120 za odrasle. Krajem srpnja kada svih 25 atrakcija bude završeno bit će i svečano otvorenje, ali će i cijene biti veće. No uz lude vožnje i ugostiteljske objekte neće biti problem provesti cijeli dan u fun parku kraj Biograda, javlja RTL.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.