Na sjednici Gradskog vijeća Vodica jedna od tema aktualnog sata bilo je stanje na vodičkim plažama i trgovima. Vijećnik MOST-a Šime Bilan ustvrdio je da vlada opći nered, prenosi portal InfoVodice.

– Nered je na svakom koraku. Postali smo grad plažnog asortimana, palačinki i kukuruza. Predivnoj destinaciji s ‘cvjetnim priznanjima’ danas turističke patrole daju negativne ocjene. Mediji pišu o našim tekućim tehničkim problemima i smrtnim slučajeva na Zaobilaznici. Lijepo je čuti porast turističkih postotaka, no mislim da smo na mrtvoj točki i ne možemo ovako naprijed, kazao je Bilan.

Bilan je i prije godinu dana na Gradskom vijeću u prošlom sazivu predložio da svi vijećnici naprave turneju na ‘udarnim mjestima’ duž rive.

– Prošetajmo i zajedno pogledajmo na što to liči ili barem neka komunalni redari fotografiraju sve to čemu dajemo koncesiju. Na zemlji leže frižideri, borovi su okićeni elektroinstalacijama. Zamislite samo da dođe do požara, naglasio je Bilan.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Gradonačelnica Nelka Tomić svjesna je tog problema.

– Ja se moram složiti s vama. Čestu tuda prolazim i znam o čemu pričate. No, sve ima dvije strane medalje. Kao humanist po profesiji imam empatije prema ljudima koji se u ovom razdoblju trude zaraditi novac za preživljavanje. To je jako teško sasjeći u korijenu, odgovorila je Nelka Tomić, gradonačelnica grada Vodica.

Po njezinim riječima bitno je pronaći kompromisno rješenje kako netko ne bi ‘ostao bez kruha’-

-Slažem se da moramo napraviti tematsku sjednicu u kojoj bi sudjelovale sve političke opcije, turistička zajednica, udruženje obrtnika i ugostitelja te svi koncesionari, ali i svi oni ljudi dobre volje, kazala je gradonačelnica Tomić.

Šime Bilan u Gradskom vijeću je zamijenio Ivicu Ledenka koji je dao ostavku na svoj mandat, prenosi portal InfoVodice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.