Na tromeđi Austrije, Italije, i Slovenije, nedaleko poznatog skijališta u Villachu, smjestio se najveći bordel na ovim prostorima. Lako dostupan iz cijele regije postao je omiljeno okupljalište muškaraca s cijelog Balkana.

Čak osamdesetak djevojaka, uglavnom iz Rumunjske i istočnoeuropskih zemalja, potpuno legalno rade u mješavini noćnog bara i javne kuće koja je samo za Potragu otvorila svoja vrata.

Minimalna cijena za pola sata druženja je 70 eura, djevojke plaćaju porez i idu na redovne medicinske preglede. Među klijentima posebno cijene Hrvate koje, kažu djevojke, ne zanima samo seks.

Bordel za Hrvate

“Koliko mušterija imaš po večeri?”, upitali smo 25-godišnju Anaisu koja ondje radi. – “Ovisi, jednog, dvojicu, petoricu, desetoricu. Ovisi”, odgovara.

“Kako sam se odlučila baviti ovime? Mislim da sam rođena za to”, rekla nam je Ruby.

“Zašto voliš raditi ovdje? Radim ovo zbog novca. To je normalno”, priznaje Alina.

Ruby, Anaisa i Alina tek su tri od 80-ak djevojaka koje rade u najvećem austrijskom bordelu. Službeno ga zovu spa za muškarce, a vrata su nam otvorili tek nakon kraja radnog vremena. Jer, diskrecija je u Wellcomu, kaže nam voditeljica njihova marketinga, na prvom mjestu. Ispričat će nam sve, ali mušterije, kojih bude stotinjak po danu, ne smijemo snimati.

“Muškarci ovdje mogu dobiti sve što požele. Svi snovi im se mogu ostvariti”, priča nam Svetlana, voditeljica marketinga bordela.

A ti snovi ostvaruju se u Alpama. Idealna lokacija, blizina mondenog skijališta u Villachu. Tromeđa Austrije, Italije i Slovenije. No, najdraži gosti nisu iz razvikanih europskih zemalja. I osoblje i djevojke ipak najviše vole Hrvate.

“Hrvati k nama ne dolaze samo zbog seksa. Njima je najvažnije da se dobro zabave s prijateljima. Hrvati najčešće ne dolaze sami. Običnu su u manjim ili većim grupama i zabavljaju se”, Svetlana Schneider, voditeljica marketinga bordela.

Miki je rodom iz Bijeljine. Simpatični Bosanac glavni je barmen u klubu i omiljen među Hrvatima, koji, kaže, kad malo popiju, radije razgovaraju na materinjem jeziku.

“Gosti su super. Ne žele ništa ekstra nego im je važno da mogu piti i da je dobra atmosfera”, priča  barmen.

Često, kaže Miki, Hrvati djevojkama zapravo ne plaćaju za seks, nego im plate cjelovečernje druženje na šanku. Dogodi se i da ni ne završe s njima u sobama na katu.

“Kad dođu Balkanci, Hrvati, odmah ih prepozname”, ističe Danijela, recepcionerka u bordelu.

Danijela je Varaždinka. Još jedno domaće lice. Kaže, možda biste pomislili da će im biti neugodno, da bi ih mogla prepoznati ili odati, ali čim uđu, zaborave sve brige.

“Vole se zabavljati i uvijek su opušteni su. Atmosfera je super kad su oni tu.”

O Hrvatima ipak najbolje može svjedočiti Ruby. Ova 24-godišnja Rumunjka njihov je izbor broj jedan.

“Zašto vole baš mene? Mislim da zbog toga što sam im slična. Mi smo Balkanci. Rumunjska je također na Balkanu. I normalna sam djevojka. Oni se vole šaliti, razgovarati, to je to”, priča  Ruby, koja je naučila usput i malo hrvatskog.

“Hrvati su normalni muškarci. Žele se zabavljati. Piti. Partijati. Nije im sve samo seks. Pristojni su, volim raditi s Balkancima. Srbi, Hrvati, Bosanci, Crnogorci, mislim da su isti”, rekla  je Ruby.

“Nemaju posebne zahtjeve”, kaže Aylene, koja je tek godinu mlađa od Ruby. Također je iz Rumunjske, kao i većina djevojaka koje ovdje rade.

“Imala sam neke prijateljice koje rade ovdje, pa sam odlučila probati i ja. Odluka je bila laka. Nije to nešto neobično”, priča Aylene.

“Vidjela sam na internetu i došla sam. Ovo mi je prvi ovakav posao. Sviša mi, osjećam se dobro, imam sve ovdje”, kaže Anaisi, kojoj je 25 godina, što je prosječna dob za djevojke koje rade u bordelu. Najstarijoj je 38 godina, ali to je iznimka. Uglavnom se, grubo rečeno – traže mlađe djevojke.

Ovisi po što su došli. Ulaz košta 85 eura. Za tu cijenu mogu jesti koliko žele, popiti dva piva i bezalkoholnih pića u neograničenim količinama. Uz restoran, na raspolaganju su im bazen, wellnes, sauna, kino. Seks se naplaćuje ekstra.

“Cijenu koju mušterije plaćaju djevojkama dogovaraju s njima, ali ono što znam jest da djevojke naplaćuju najmanje 70 eura za pola sata”, kaže nam Svetlana Schneider, voditeljica marketinga dotičnog bordela.

 

Cijeli članak i prilog pogledajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.