Povodom 25 godina od održavanja prvih ‘Božićnih čarolija’, najstarije hrvatske blagdanske manifestacije, u šibenskoj knjižnici večeras je otvorena izložba fotografija i plakata.

Željko Petreš i Željko Keke Koloper s ovom tradicijom su počeli u ratnim godinama kada je unatoč teškim vremenima vladao poseban naboj.

– Vrijeme je brzo prošlo, ali mnogi se sjećaju početaka. Počeli smo u teškim vremenima, ali bio je to stimulirajući naboj koji nam je davao snagu da nešto pokrenemo i na trenutak zaboravimo na ratna događanja – istaknuo je Koloper.

bozicn bozicne carolije bozicne carolije1 bozicne carolije2 bozicne carolije3

Pavao Roca, osoba koja ih je uvela u kulturna događanja, kako je kazao Koloper, također se prisjetio početaka kazavši kako je prva ratna priredba bila na Meduliću jer trg ima devet strana s kojih se može doći ili otići pa je bilo sigurno u slučaju nužde.

Božićne čarolije prilagođavale su se vremenu i danas, kada grad ima bogat blagdanski program, odlučili su svoje aktivnosti i blagdansku atmosferu ‘raširiti’ po gradskim četvrtima.

bozicne4 bozuicne2

– Grad je zaživio, a nekada smo u Hrvatskoj bili sami. Uz nas su odrasle i stasale brojne generacije, a mnogi su danas roditelji, bake i djedovi – kazao je Koloper.

Manifestacija se nastavlja svečanom priredbom Božićnih čarolija u šibenskom kazalištu u nedjelju, s počecima u 18 i 19,30 sati, a i ove godine će autobus sa Djedom Božićnjakom razveselit male Šibenčane i stanovnike okolnih mjesta.

bozicne-carolije-2017_web

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.