Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je najavio da će se u petak u Šibeniku održati 3. sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina.

– Nastavljamo partnerstvo s jedinicama lokalne i područne samouprave. Glavne teme bit će gospodarstvo, poljoprivreda, regionalni razvoj te osvrt na zakone koji se odnose na fiskalnu decentralizaciju – kazao je Plenković najavljujući sjednicu Vlade koja će se održati u Konvencijskom centru u Solarisu točno u podne.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić predstavit će aktivnosti Ministarstva na jačanju suradnje s jedinicama lokalne i područne samouprave u području zaštite potrošača i poticanja poduzetništva bespovratnim sredstvima nakon čega će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić predstaviti aktivnosti u području poljoprivrede, od mjera ruralnog razvoja, mjera iz fonda za pomorstvo i ribarstvo, izgradnje ribarskih luka, do reformskih zakona u poljoprivredi.

Plenković je periodične sastanke u ovom formatu uveo u praksu s  ciljem uspostavljanja načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Prvi je održan u Banskim dvorima u prosincu 2016. godine, a drugi u Požegi u srpnju 2017. godine.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.