Policijska uprava šibensko-kninska nastavlja s akcijama iz svog godišnjeg plana po kojem će u srijedu između 13 i 19 sati provesti ciljane kontrole brzine kretanja vozila.

U akciju će sutra biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje su statistički, ali i iskustveno ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja prekoračenja brzine, ali i prometnih nesreća zbog nepropisne brzine kretanja vozila.

Iz policije su oručili kako ih na nužnost ovakve akcije u prometu upućuju i statistički pokazatelji, među kojima posebno činjenica da je u prošloj godini od ukupno zabilježenih devet prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama, njih sedam uzrokovano neprimjerenom brzinom. Osim toga, tijekom prošle godine je uređajima utvrđeno 6.807 prekršaja neprimjerene brzine kretanja vozila, što u odnosu na ukupna broj prekršaja u prometu čini značajna udio.

Takav negativan trend prekršaja prekoračenja brzine zabilježen je i tijekom proteklog mjeseca, kada je na našem području utvrđeno ukupno 798 takvih prekršaja, što u odnosu na 467 prekršaja u siječnju prošle godine, čini znatno povećanje.

Vozače se ponovno poziva da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.