Na glavnoj ulici Kralja Zvonimira u središtu Šibenika Gradski parking postavio je LED display koji ispisuje broj slobodnih parkirališnih mjesta na parkiralištu Poljana, ali i informira, posebno goste, da 500 metara dalje imaju veće parkiralište kod željezničkog kolodvora na kojem se češće može pronaći slobodno parkirališno mjesto.

display3

– Kao odgovorna tvrtka koja kontinuirano prati i uvodi trendove. Od 2017. godine počeli smo s uvođenjem displya kroz pilot projekt na ulici Ante Starčevića uz tržnicu. Potom smo u lipnju nastavili s postavljanje displaya u Crnici pred parkiralištem u TEF-u. Namjera nam je bila smanjivanje prometne gužve u samom centru grada. I s ovim displayem na Poljani pripremamo se za sezonu, a postavljen je još jedan u Vukovarskoj ulici koji ispisuje broj slobodnih mjesta na parkiralištu kod željezničkog kolodvora i tako informira vozače i usmjerava promet na to parkiralište, umjesto na rivu. Time ćemo i našim gostima omogućiti što kvalitetniji odmor s manje briga, kazao je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga.

bulat

Ovakva signalizacija puno će koristiti stranim gostima koji uglavnom prate prometnu signalizaciju i prema njoj biraju pravce kretanja i odabiru gdje će parkirati. Kako je Poljana najčešće puna, display će pomoći da se ne stvara gužva na ulazu jer će vozači produžiti u smjeru putokaza koji im pokazuje da samo 500 metara dalje imaju slobodna parkirališna mjesta.

– Od početka projekta u opremu je uloženo oko 70 tisuća kuna. To nije veliko ulaganje, ali je naš doprinos turističkom razvoju Šibenika u području koje moramo pratiti i usavršavati, kazao je Bulat.

mileta

Prezentaciji nove opreme Gradskog parkinga koja će barem malo olakšati prometne muke Šibenika nazočio je i dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

– Ovo su koraci kroz koje se modernizira parking u gradu Šibeniku i vjerujem da će na ovome displayu na kojem piše parkiralište Poljana i sada je ograničen na broj 100 do ljeta 2020. godine biti broj 256, rekao Mileta najavljujući time završetak izgradnje garaže pod Poljanom.

display1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.