Dvije su osobe poginule u nedjelju u naletu teretnog vlaka na osobno vozilo karlovačkih registracija, na pružnom prijelazu u Donjem Zvečaju, na području Duge Rese, izvijestila je karlovačka policija.

Nesreća se dogodila oko podneva na magistralnoj željezničkoj pruzi Zagreb-Rijeka, kada je na osobno vozilo Renault megane koje je prelazilo preko  željezničko-cestovnog prijelaza u naselju Donji Zvečaj, osiguranom zvučnom i svjetlosnom signalizacijom, naletio teretni vlak iz smjera Duge Rese.

Vlak je nakon udara osobno vozilo odgurao još 200-tinjak metara dok se nije zaustavio u teško pristupačnom pružnom usjeku.

Na mjesto teške prometne nesreće na očevid je izišao i zamjenik državnog odvjetnika Dubravko Skolan. Do završetka očevida, izvlačenja tijela dvoje poginulih iz vozila, te uklanjanja vozila s pruge, željeznički promet od Duge Rese prema Rijeci je u prekidu.

U osobnom vozilu karlovačkih registracija je, prema nesluženim informacijama mještana Donjeg Zvečaja, bio mlađi par koji ima vikendicu u vikend naselju uz Mrežnicu, kamo je vodila cesta poslije pružnog prijelaza.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.