U Gimnaziji Antuna Vrančića danas je održana službena podjela certifikata učenicima koji su sudjelovali u međunarodnom online natjecanju iz engleskog jezika ‘Best in English’.

Riječ je o međunarodnom natjecanju u kojem sudjelovalo ukupno 29 zemalja, a natjecalo se 17.612 srednjoškolaca iz 750 škola. Na međunarodnoj ljestvici šibenska je gimnazija zauzela 11. mjesto, a 4. su škola od 88 prijavljenih škola iz Hrvatske.

– Ovom svečanošću želimo pokazati učenicima koliko je njihovo dostignuće značajno za školu, ali i njih same budući da je iz Hrvatske sudjelovalo 88 škola. Osim usporedbe školskih i osobnih rezultata, svrha ovakvih natjecanja je i motiviranje učenika ka jezičnom usavršavanju – kazao je ravnatalje  šibenske gimnazije Josip Paić.

gav1

gav2

Učenike je pozdravila i profesorica Franka Maričić Bujas, mentorica na natjecanju, kazavši kako je danas poznavanje stranih jezika iznimno važno zbog niza mogućnosti koje se otvaraju pred mladim ljudima.

gav3

gav4

Online test je održan 30. studenog prošle godine i trajao je 60 minuta, a učenici su mogli osvojiti maksimalno 98 bodova. Napomenimo još kako je maturant Franko Vlahov osvojio 93,5 bodova i time na razini šibenske gimnazije najbolje riješio test na čiji je rezultat utjecalo i osobno vrijeme rješavanja.

gav

Služebnu podjelu certifikata uveličala je klapa Gimnazijalke pred kojom je ovaj petak drugi po redu samostalni koncert.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.