Kultura se povlači pred Mercedesima, zaključila je gradska vijećnica s liste Stipe Petrine Iris Ukić Kotarac upitavši na aktualcu Gradskog vijeća šibenskog gradonačelnika Željka Burića koji je njegov stav u vezi nedavno srušenog kina Tesla.

– Pomalo me čudi ovo pitanje. Onog trenutka kada investitor uklanja zgradu, sve je to apsolutno čisto i uredno. Riječ je o kontaktnoj zoni, nikakvoj zaštićenoj građevini… Investitor je imao uredno pravo uklanjanja građevine koja je bila derutna. Dugo vremena nije bilo u funkciji i bila je crna točka – naglasio je Burić.

O statusu građevine gradonačelnik poštuje struku. Sve je, po njegovim riječima, napravljeno legitimno i lege artis.

– Možemo utjecati da ta građevina bude ukomponirana u sasvim drugu vizuru kraj Poljane. Moram naglasiti da idemo u rješenje bivše pumpne stanice na Vanjskom, ide se u facelifting parka ispred Gospe van grada, uklanjanja asfalta, obnove parka Roberta Visianija i da će Poljana biti vraćena kao centralni trg. Ne govorim o garaži. Grad ne investira u parking, već u gradski trg – kazao je Burić te dodao da su interpolacije u suvremenom prostoru sasvim normalne. Primjer su mnoge svjetske metropole.

Među morem vijećničkih pitanja, od kojih su mnoga bila besmislena, Branko Kronja s Petrinine liste priupitao je o pristupu tvrđavi Barone koji je obrastao i tako pogodan za veliki požar. Također, sarkastično je dodao kako su mu i neki HDZ-ovci rekli da od Poljane neće biti ništa.

– Vi ćete biti prvi koji ćete dobiti počasnu kartu za Poljanu – šeretski mu je odvratio Burić.

– Dječji vrtić Šibenski tići, koji se nalazi u zoni Baronea, dobit će izgled kakav zaslužuje. Kontaktirat ćemo ljude iz tog dijela grada i trava će biti pokošena – zaključio je samouvjereno dogradonačelnik Paško Rakić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.