Zatvorene su prijave za 1. Krka polumaraton i objavljena je službena startna lista utrke koja je pobudila veliko zanimanje. Trkači će svoje startne brojeve i startne pakete moći preuzeti u petak, 13. travnja u Skradinu, u ispostavi Javne ustanove Nacionalni park ‘Krka’ ili na sam dan utrke, u subotu, 14. travnja, na startu u Eko kampusu Puljane.

Svi koji se žele okušati u trčanju, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine, u kraćoj utrci od 5,5 kilometara mogu se prijaviti do 20. ožujka.

Prvi Krka polumaraton međunarodna je utrka, službeno certificirana. Na utrku se prijavilo više od 1.000 trkača iz dvanaest zemalja, a svoju će kondiciju testirati na stazi u veličanstvenom sjevernom dijelu Nacionalnog parka ‘Krka’, dugoj 21.098 metara. Utrka starta u Eko kampusu Puljane, staza prolazi uz srednjovjekovnu utvrdu Nečven, prelazi rijeku Krku kod jezera Brljan i penje se do amfiteatra Burnum. Organizator je za trkače iz Skradina, Šibenika i Drniša osigurao prijevoz do starta utrke i povratak nakon završetka programa.

polumaraton

U amfiteatru Burnum, u kojemu atraktivna staza završava, nakon utrke bit će organizirano druženje trkača i posjetitelja. Trkači će u cilj ući u starorimskom ambijentu. Naime, amfiteatar je dio rimskog vojnog logora Burnum, koji se s pravom smatra biserom antičke arhitekture. Sagrađen je u prvoj polovici 1. stoljeća. Na prostoru amfiteatra svake se godine održava manifestacija Burnumske ide, koja rekonstruira povijest ovoga kraja u rimsko doba. U tom će ozračju biti dočekani i trkači, kao što su nekoć trijumfalno dočekivani rimski vojskovođe.

Podsjećamo, utrka starta u subotu, 14. travnja u 10 sati u Eko kampusu Puljane. Detaljne upute za trkače bit će objavljene neposredno prije utrke.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.