Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin objavio je na Facebooku kako je državna tajnica Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina, imenovana čelnicom radne skupine za izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa unatoč tome što je protiv nje lani pokrenut postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

‘Danas je održana sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Nacionalnog programa suzbijanja korupcije, ali neću pisati o tome, već o nečemu što sam saznao zbog te sjednice.
Naime, zbog te sam sjednice saznao da je Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, na čelu radne skupine za izmjene ili izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Da, ona ista Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina, poznata po aferi oko kupnje stana na račun države. Da, ona ista Josipa Rimac koja je kažnjena jer nije htjela otkriti podatke o svom imovnom stanju i ispuniti imovinsku karticu. Da, ona ista Josipa Rimac protiv koje je pokrenut postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje. Pa je li to normalno’

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je u lipnju prošle godine pokrenulo postupak protiv Rimac zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje. Povjerenstvo je tada izvijestilo da je Rimac u podnesenom izvješću o imovinskom stanju navela nekretninu, kuću u vlasništvu supruga, a zapravo je riječ o zgradi s tri etažirana stana, koji svaki predstavlja samostalnu nekretninu

Foto: arhiva

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.