Ovih dana na Meterizama se snimaju kadrovi za novi film poznatog hrvatskog redatelja Ognjena Sviličića ‘Bog u cipeli’. Snimanje je počelo prošli tjedan i trajat će do 17. rujna, a lokaciju je danas obišao gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima.

– Šibenik je postao interesantna destinacija za filmaše, a posebno mi je drago što je riječ o domaćem filmu vrlo interesantne priče koja dira naš svagdašnji život, ali i pokazuje pristup gradske uprave prema onima koji se bave filmskom umjetnošću. Sve je to brendiranje Šibenika kao prepoznatljivog grada, uvijek se provlači ime destinacije, bilo kroz filmsku umjetnost, kulturu ili znanost. Šibenik je interesantna destinacija filmašima, a koliko smo to iskoristili ne znam. Očito nemamo iskustva u tome – kazao je gradonačelnik Burić  govoreći o seriji ‘Igra prijestolja’ koja se snimala u Šibeniku, ali ta činjenica očito nije dovoljno dobro iskorištena.

a12

Film ‘Bog u cipeli’ govori o dječaku koji dolazi u katolički dom za nezbrinutu djecu i odbija se moliti Bogu jer je bijesan na cijeli svijet. Što ga više prisiljavaju na to, on je sve buntovniji. Međutim u toj borbi učini mu se da mu Bog ipak pomaže te dječak dobiva nadu.

a7

a6

U filmu šibenskih glumaca nema, otkrio nam je redatelj Ognjen Sviličić, ali Šibenčani su se zato našli u ulozi statista.

– Moj novi film govori o odnosu djece prema religiji i vjeri pa nam se školsko igralište i škola na Meterizama idealno uklopila u priču. Blizu nam je i Murter na kojem snimamo dio scena i sve je idealno uklopljeno u mediteransku atmosferu koju sam želio postići – kazao je redatelj, najpoznatiji po filmovima ‘Oprosti za kung fu’ i ‘Armin’.

 

a10

a8

Novi Sviličićev film financira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) s 4,2 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.