Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split na današnjoj je sjednici za intendanta HNK Split izabralo Šibenčanina Srećka Šestana.

Odluka je donesena jednoglasno nakon razgovora s kandidatima, a u obrazloženju Kazališnog vijeća navedeno je da ‘Srećko Šestan ima impresivnu upravljačku kazališnu karijeru’.

‘U njegovom dugogodišnjem umjetničko-upravljačkom djelovanju spajaju se poznavanje kazališta iznutra i snalaženje unutar nacionalnih kulturnih politika u čijim kreiranjima je dugo vremena i sam sudjelovao, a aktivno sudjeluje i danas. S tim kvalifikacijama poznavanja svih segmenata kazališnog života na lokalnoj i nacionalnoj razini, smatramo da u sinergiji sa svim dionicima, ne samo kazališnog već i općenito kulturnoga života grada Splita, a posebno s osnivačem splitskog HNK, Gradom Splitom, odnosno Gradskim vijećem i Upravom Grada Splita, može osigurati u budućnosti organizacijsku preobrazbu i umjetnički polet i razvoj HNK Split. Njegovo je iznimno iskustvo jamstvo da će znati upravljati ljudskim resursima i unaprijediti kulturu marketinškog poslovanja uz zadržavanje u zadanim financijskim okvirima’, navede u obrazloženju.

Na natječaj za intendanta splitskog HNK-a javilo se četvero kandidata, a jedna je prijava bila nepotpuna te nije uzeta u obzir, piše Dalmacija danas

(Foto: arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.