Popularne ‘brownie’ kocke dobile su svoj naziv zbog lijepe tamnosmeđe boje koju mogu zahvaliti čokoladi i(li) kakao prahu. Za njihovu pripremu ne treba vam puno vremena, a u nastavku pronađite jedan od najjednostavnijih recepata za ove fine čokoladne kocke.

SASTOJCI ZA ČOKOLADNE KOCKE

– 15 dag maslaca
– 10 dag šećera
– 4 jaja
– 20 dag oštrog brašna
– 5 dag kakaoa
– 10 dag tamne čokolade
– 1 šaka nasjeckanih prženih lješnjaka
– 1 mala žlica praška za pecivo
– prstohvat soli

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namažite kalup željenog oblika s malo maslaca i zatim pospite s brašnom.

2. Maslac narežite na manje komade i stavite u zdjelu u kojoj ćete ga topiti. Zatim čokoladu natrgajte na kockice, ubacite u maslac i sve zajedno otopite na vrlo laganoj vatri.

3. U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i kakao. U drugoj zdjeli mikserom tucite jaja i šećer pet minuta. Zatim lagano kuhačom ili špatulom umiješajte otopljen i prohlađen maslac i čokoladu. Naposljetku dodajte mješavinu brašna i kakaoa te dobro promiješajte.

4. Ulijte smjesu u kalup i pecite 20 minuta. Kolač će vam pod prstima možda djelovati previše mekano, ali upravo takav mora biti jer će se tijekom hlađenja još “stisnuti”.

SAVJET: Ako ne volite lješnjake, ne morate ih staviti u kolač. Slobodno iskoristite druge orašaste plodove po želji ili ih u potpunosti izbacite. Kolač će biti još ukusniji ako ga nakon hlađenja premažete pekmezom po želji i zatim prelijete čokoladnom glazurom, piše Zadovoljna.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.