Iduće subote, 18. veljače šibenski turistički vodiči Udruge ‘Mihovil’ svoje sugrađane časte besplatnim razgledavanjem Krešimirova grada. Okupljanje zainteresiranih bit će ispred spomenika kralju Petru Krešimiru IV u parku Roberta Visianija, a Šibenčani će brojne zanimljivosti o rodnom gradu naučiti kroz dvije ture, jutarnju s početkom u 10:30 sati i popodnevnu, u 14:30 sati.

Besplatno razgledavanje Šibenika turistički vodiči svojim sugrađanima poklanjaju već treću godinu zaredom prilikom obilježavanja Dana turističkih vodiča 21. veljače. Želja im je da ova hvalevrijedna akcija postane tradicija u Šibeniku, no to će, naravno, ovisiti o interesu građana. Sudeći po odazivu na prošlogodišnja razgledavanja, čini se, kako su žitelji Krešimirova grada uvidjeli da uvijek postoji neka sitnica o bogatoj povijesti svoga grada za koju ne znaju što ih nanovo tjera da utvrđuju gradivo o šibenskoj baštini.

– Nadam se da će i ovog puta biti dobar odaziv. Dosada su nam dolazili i mlađi i stariji Šibenčani, školske grupe, a svi oni bili su iznenađeni koliko toga nisu znali o svom gradu i koliko toga su propustili vidjeti u svakodnevnim šetnjama Šibenikom – kazala nam je predsjednica ‘Mihovila’ Marina Garma. Razgledavanje će, kako smo već napomenuli, započeti u Visijanijevom parku, a završit će se ispred šibenske ljepotice, Katedrale.

Dodajmo, kako će vam šibenski vodiči pokloniti besplatno razgledavanje i 25. veljače, također u subotu, u istim terminima. Vaše je samo da izaberete kada ćete rezervirati vrijeme i pokloniti ga rodnom gradu. Valjda mu toliko dugujete.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.