Više

    Perica Šišak: Ova momčad vrijedi više od petog mjesta

     

    Šibenski mladići odigrali su solidan turnir i da je bilo malo više sreće i koncentracije u završnicama pojedinih utakmica, mogli su i do medalje. Na žalost, skupina koju su dobili narančasti ipak se pokazala preteškom. Naime, u njoj je bio splitski Mornar, koji je s ovom generacijom lani bio prvak, zatim dubrovački Jug, koji je na istom prvenstvu bio treći, te zagrebačka Mladost, petoplasirana momčad s prošlogodišnjeg prvenstva nada.

    NEDOSTAJALO UIGRANOSTI

    Međutim, unatoč teškom ždrijebu, trener Šibenčana Perica Šišak vjerovao je da mogu dohvatiti polufinale. Ali, kasnije je priznao kako je takvu izjavu prije svega dao iz motivacijskih razloga.
    – I dalje stojim iza toga da imamo ekipu za polufinale, međutim za takvo nešto trebalo se poklopiti više stvari i imati malo više sreće sa ždrijebom. Jedan od glavnih razloga zašto nismo ušli u borbu za medalju jest i taj što smo se prekasno okupili u punom sastavu, tek u srijedu sam na raspolaganju imao sve igrače – kazao nam je Šišak po završetku turnira.
    Zbog toga, dodaje, nije bilo dovoljno taktičke uigranosti, što se posebno vidjelo u tijesnim porazima protiv Mladosti i Juga.
    – Te smo utakmice izgubili s golom razlike i da smo dobili samo jednu od njih vjerojatno bismo prošli skupinu – kazao je trener Šibenčana.
    Međutim, daleko od toga da je razočaran petim mjesto.
    Ovo je svakako uspjeh s obzirom da je ova generacija igrača prošle godine bila sedma i u prvenstvu i u kupu, i apsolutno im nemam što zamjeriti. Veseli me što nakon tri poraza u skupini momci nisu pali, što su ‘skupili glave’ i odigrali odlično protiv Zadra i Mladosti u utakmicama za plasman od petog do sedmog mjesta – istaknuo je Perica Šišak.
    Dodao je kako je riječ o vrlo perspektivnoj generaciji koja u budućnosti može biti samo bolja.
    – Prostora za napredak ima, i na individualnom i na kolektivnom planu, i u plivačkom i u taktičkom smislu i vjerujem kako je pred ovim momcima puno lijepih rezultata – optimističan je trener šibenskih mlađih kadeta.
    Šišak ne voli isticati pojedinačne učinke u svojoj momčadi, ali jedno ime ipak nije mogao zaobići, Luku Bajića. Uostalom, teško se s njim ne složiti, kada je mladi vaterpolist Šibenika izabran za najboljeg igrača završnice Prvenstva Hrvatske.
    – Luka je zasluženo osvojio tu nagradu jer je odigrao odličan turnir, ali i ostali naši mladići bili su na vrlo visokoj razini – kazao je Šišak.

    ODLIČNA ORGANIZACIJA

    Trener Šibenčana pun je hvale i kada je riječ o organizaciji turnira. Klub iz Crnice pokazao se kao odličan domaćin i svi sudionici slažu se kako je sve bilo organizirano na vrlo visokom nivou.
    – Šibenik se pokazao kao izvrstan domaćin i zaslužuje samo superlative za organizaciju turnira. Smještaj, hrana, posjećenost utakmica, izravan prijenos na klupskim web stranicama, sve je bilo na zavidnoj razini – zaključio je Šišak.
    Dodajmo kako su mlađi kadeti Primorja opravdali ulogu favorita i zasluženo osvojili naslov prvaka Hrvatske. Riječani su u finalu bili vrlo uvjerljivi protiv Medveščaka, svladavši ih s čak 13:2, dok je brončanu medalju osvojio Mornar koji je u utakmici za treće mjesto bio bolji od Juga. Kako smo kazali, za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Bajić iz Šibenika, najbolji strijelac sa 19 postignutih golova bio je Marko Blažić iz Primorja, dok je najboljim golmanom proglašen Jakov Oreški iz zagrebačkog Medveščaka. Nagrade najboljim pojedincima uručili su Zdeslav Vrdoljak, Edi Brkić i Mate Zeljak.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Nagrađujemo za predstavu ‘Dođi gola na večeru’ –...

    Predstava 'Dođi gola na večeru' bit će izvedena u petak, 26. i subotu, 27. travnja u 20 sati u produkciji HNK-a u Šibeniku. Autor...

    Karikaši jednom nogom u finalu ŠRKL-a, polufinale između...

    Ovosezonsko izdanje Šibenske rekreativne košarkaške lige ulazi u najzanimljiviji dio, onaj u kojem se odlučuje o medaljama. Nakon regularnog dijela prvo mjesto i direktan...

    Policija u Šibeniku uhvatila 34-godišnjeg Srbina koji je...

    U utorak, 23. travnja na području Šibenika, policijski službenici su zatekli više stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske, dok je...

    NAJNOVIJE

    Nagrađujemo za predstavu ‘Dođi gola na večeru’ – odgovori na nagradno pitanje i osvoji 2 x dvije uzlaznice

    Predstava 'Dođi gola na večeru' bit će izvedena u petak, 26. i subotu, 27. travnja u 20 sati u produkciji HNK-a u Šibeniku. Autor...

    Karikaši jednom nogom u finalu ŠRKL-a, polufinale između 90ers i Šišijevaca i dalje otvoreno

    Ovosezonsko izdanje Šibenske rekreativne košarkaške lige ulazi u najzanimljiviji dio, onaj u kojem se odlučuje o medaljama. Nakon regularnog dijela prvo mjesto i direktan...

    Policija u Šibeniku uhvatila 34-godišnjeg Srbina koji je švercao migrante

    U utorak, 23. travnja na području Šibenika, policijski službenici su zatekli više stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske, dok je...