Krajem ovog ili početkom idućeg tjedna Institut Ruđer Bošković trebao bi dovršiti analizu utjecaja fenola, mineralnih ulja, ugljikovodika i PAH ugljikovodika na okoliš u blizini plaže Banj koju je naručila Šibensko-kninska županija. Najavio je to danas na nikad kraćem aktualnom satu Županijske skupštine šibensko-kninski župan Goran Pauk. Još jednom je ponovio kako kompletne analize utjecaja toksičnih spojeva na okoliš u blizini novog gradskog kupališta nisu napravljene zbog čega je Županija naručila detaljni elaborat.

Njime bi se umirilo građane oko čitave prašine koja se podigla na temu plaže Banj, a za koju su, smatra Pauk, isključivo odgovorni mediji.

Na pitanje vijećnice Tanje Radić Lakoš što Županija može napraviti ne bi li se detektirao problem s opasnim otpadom na području bivšeg TEF-a, župan je odgovorio kako svi očekujemo da se opasni otpad konačno zbrine.

– Šture su informacije koje na tu temu iz Grada dolaze prema Županiji, a nije logično da su sredstva za sanaciju osigurana od Fonda za zaštitu okoliša da bi se ipak svalila na teret građana Šibenika – konstatirao je Pauk na što ga je Radić Lakoš upozorila kako je za to ipak odgovorna bivša HDZ-ova gradska i državna vlast, budući da je u njihovu mandatu dogovoren taj projekt.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.