" "
Više

    " "

    Za nositi se s Novim Zagrebom i Gospićem trebaju nam tri, četiri pojačanja

     

    Prvi dio sezone odradile su i košarkašice Jolly JBS. Pomlađeni šibenski sastav je do devetog kola bio neporažen, a onda su došli oni najteži ispiti, Gospić, Novi Zagreb, a s njima i porazi. Međutim, ovo je, kao što je kazao trener Jollieta Edi Dželalija, samo zagrijavanje za drugi dio sezone i play off. Što je još kazao, koliko je zadovoljan onim što su njegove košarkašice prezentirale u prvom dijelu prvenstva i što očekuje u nastavku, možete saznati u intervjuu koji smo s Dželalijom vodili prije utakmice s Medveščakom.

    – Raspored je bio takav da ste nanizali osam pobjeda, a onda su uslijedili porazi protiv onih najjačih Gospića i Novog Zagreba (razgovor je vođen prije utakmice s Medveščakom, op.a.). Kako biste ocijenili prvi dio sezone?

    – Kao što znate, ove smo sezone ostali bez tri važne  igračice, Čakić, Čunčić i Vrsaljko. Dakle, od iskusnijih, dominantnih igračica ostale su njih četiri – Ivanković, Mišura, Semren i Benić, dok su ostale mlade igračice, što je u skladu s našim glavnim ciljem, dugoročnim planom – razvoju domaćih, mladih snaga. Uzimajući to u obzir, mogu biti zadovoljan ostvarenim.  U prvom dijelu prvenstva, u kojem smo igrali s nižerangiranim klubovima, cilj je bio ne kiksati, uigravati se za ove zadnje, ključne utakmice, ali prije svega za drugi dio prvenstva, i istovremeno pružiti priliku mladim igračicama, u čemu smo, smatram i uspjeli.

    – Poraz protiv Novog Zagreba, možda ne tako visok, očekivan je. Međutim, s obzirom na sjajan start, mnoge je neugodno iznenadilo to što ste protiv Gospića pali bez gotovo ispaljenog metka?

    – I sami sebe smo neugodno iznenadili igrom kojom smo prezentirali protiv Gospića, nije bila na razini naših dotadašnjih igara. Iako smo obrambeni dio odigrali solidno,  zakazali smo u napadačkom dijelu. Na žalost, potpuno je podbacila naša vanjska linija, a ostvarile su se i naše najgore slutnje – ozljeda neke od naših ključnih igračica, u ovom slučaju Luce Ivanković, a znamo koliko je ona važna za našu igru.

    PREPALE SE GOSPIĆA

    – Koliko je psiha utjecala na taj poraz? Imaju li vaše igračice možda već kompleks od Gospića?

    – Istina, psihološka priprema bila je vrlo važna, ali ne mislim da postoji neki kompleks. Uzroke treba tražiti u činjenici da je kod mojih igračica bila primjetna doza straha, što sam im rekao nakon analize utakmice i čega su one svjesne. Ne znam zašto se to dogodilo jer smo dobro radili, pripremili se za taj susret. Plan je bio nametnuti svoj ritam, ali nismo, nego smo čekali i nadali se da će Gospić popustiti, što se nije dogodilo. Nismo znali stati na loptu, odnosno, tražiti da lopta kruži, već se počelo s nekim individualnim akcijama. Ono što me veseli jest da smo već protiv Novog Zagreba, bez obzira što smo visoko poraženi, prevladali taj strah, kao i umor, da smo taj poraz ostavili iza nas. Međutim, Novi Zagreb je u ovom trenutku puno kvalitetnija ekipa, širina njihovog rostera bila je odlučujuća. Pridodamo li tome i nedostatak Luce Ivanković jasno je da smo bili bez izgleda. Moje igračice na toj su  utakmici dale svoj maksimum i nemam im što zamjeriti.

    – Postoji li mogućnost da u drugom dijelu sezone ‘sleti’ neko pojačanje? Na kojim pozicijama ste deficitarni?

    – Gledajući lanjski roster, u ekipi smo na četvorki imali Anu Vrsaljko koja je itekako ‘gurala’ Anu Semren, zbog čega je ona bila stvarno ekstremno dobra. Ove godine nema takav vjetar u leđa, to se vidi na njezinim igrama. Semren nema kvalitetnu zamjenu tako da igramo praktički samo s jednom četvorkom. Zato bih rado volio da imam još koje kvalitetno rješenje za tu poziciju. Što se tiče vanjskih poziciji, još sam u startu sezone tražio dobrog playmakera, jer od playa sve počinje, zato vrhunske euroligaške ekipe izdvajaju velike novce za razigravače.  Ovisno o financijskim mogućnostima sigurno bi nam dobro došao još jedan šuter ili krilo, koji bi bili zamjena za Mišuru i Benić. Međutim, kako sam kazao, odlučili smo se forsirati naše mlade igračice.

    – Sjećam se vaše presice uoči početka sezone kada ste rekli kako od tih mladih igračica očekujete konkretan učinak, a ne tek  ispunjavanje formalnosti. Jeste li od njih dobili što ste tražili?

    – Mi treneri nismo nikad zadovoljni, uvijek tražimo više, ali mislim da je napredak mladih očit. Znam da se preko novina uglavnom ističe broj poena, a u toj napadačkoj statistici ne vide se 15-ak drugih elemenata, poput broja osvojenih lopti, asistencija. Ista je stvar s obrambenim učinkom, postoji pisana obrana na koju inzistiramo mi treneri, obrana vezana za komunikaciju, rotaciju, istrčavanje, zatvaranje, zagrađivanje. Mislim da su u tom pogledu mlade cure dale najveći doprinos. Izdvojit ću njih četiri koje su bile dominantne, kojima smo još prošle sezone otvorili prostor, a koje su ove sezone to iskoristile – Dujić, Cigić, Stojanović i Chiabov. Naravno, sve one moraju još dosta raditi na sebi, nedostaje im jedan automatizam, kao i većini ostalih cura, a on se dobiva velikim brojem treninga. Problem je, međutim, što zbog školskih obveza, te mlade igračice nisu redovite na jutarnjim treninzima na kojima se uglavnom ispravljaju nedostaci.

    LUCA I ANTONIJA BRILJIRAJU

    Mišura i Ivanković ove sezone briljiraju, kao da im je nastup na Olimpijadi dao dodatna krila?

    – Evidentno je da njih dvije bilježe jedan važan iskorak u karijeri. Luca je vodeći strijelac i skakač lige, i to bez pune minutaže. Mišura je odlična i u napadu i u obrani,  zadužena je za čuvanje najboljih vanjskih igračica, a to radi jako dobro.

    – Ove sezone kraj moćnog Novog Zagreba teško je očekivati neki trofej. Je li stoga cilj ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata kad ste ušli u finale play offa?

    – Cilj je ući među prve četiri i mislim da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Hoćemo li završiti na trećoj ili četvrtoj poziciji i nije toliko važno. Novi Zagreb je u ovom trenutku koplje iznad ostalih, Gospić možda nije na razini od prošlih sezona, ali ima širinu koju mi nemamo. Za nositi se tim  ekipama trebaju nam sigurno još tri, četiri kvalitetne  igračice. Međutim, i prošle sezone također smo bili autsajderi pa smo jednom ‘kemijom’ došli do finala. Tko zna, možda nam se opet dogodi takva ‘kemija’, trenutak inspiracije.

    Angažman u Jollyju prvi vam je u ženskoj košarci. Je li velika razlika voditi mušku i žensku ekipu?

    – Još kada sam počinjao kao trener nikad nisam gledao s predrasudama na žensku košarku. Svoju košarkašku filozofiju sam s muške prenio na žensku košarku, u smislu da nisam toliko korigirao neke vježbe, pristup treningu. Naravno da krajnja izvedba kod djevojaka ne može biti na razini muških kolega, ali tip vježbi i konačni cilj je isti. Postoji razlika, ali ne tolika da se o tome sada pišu neki eseji. Jednog dana kad završim u ovom klubu sigurno ću biti otvoren za rad i s muškim i ženskim klubovima. Onima koji vole košarku nije bitno rade li u ženskom ili muškom klubu, u euroligašu ili niželigašu, u seniorima ili kadetima. Bitno je imati pošten odnos prema radu, dati sve od sebe.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Raspisan natječaj za pjesničku rezidenciju ‘Vesna Parun’ na...

    Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika raspisuje natječaj za pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu. Dvotjedna književna rezidencija za hrvatske pjesnike i pjesnikinje organizira...

    VIDEO Uskrsna čestitka šibenskog biskupa Tomislava Rogića

    Uskrs ima snagu pobjede jer je pobijeđena smrt kao posljednja prijetnja, poručio je šibenski biskup Tomislav Rogić uoči najvećeg kršćanskog blagdana. Uskrsnu čestitku biskupa...

    U Knjižnici predstavljanje knjige Nade Rudan i izložba...

    U Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik, u utorak, 2. travnja u 18 sati bit će predstavljena knjiga "Mjesečeva sestra" Nade Rudan uz otvorenje izložbe...

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo...

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...

    NAJNOVIJE

    Raspisan natječaj za pjesničku rezidenciju ‘Vesna Parun’ na Zlarinu

    Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika raspisuje natječaj za pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu. Dvotjedna književna rezidencija za hrvatske pjesnike i pjesnikinje organizira...

    VIDEO Uskrsna čestitka šibenskog biskupa Tomislava Rogića

    Uskrs ima snagu pobjede jer je pobijeđena smrt kao posljednja prijetnja, poručio je šibenski biskup Tomislav Rogić uoči najvećeg kršćanskog blagdana. Uskrsnu čestitku biskupa...

    U Knjižnici predstavljanje knjige Nade Rudan i izložba Borisa Obratova

    U Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik, u utorak, 2. travnja u 18 sati bit će predstavljena knjiga "Mjesečeva sestra" Nade Rudan uz otvorenje izložbe...

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo pokazati zašto smo tu gdje jesmo’

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...