Radovi na uređenu šetnice u Kanalu sv. Ante u punom su jeku, a čitav projekt trebao bi biti gotov u rujnu. Šetnicu su jutros obišli voditeljica projekta i ravnateljica Javne ustanove Zaštićene prirodne vrijednosti Anita Babačić Ajduk, arhitekt Nikola Bašić te župan šibensko-kninski Goran Pauk.

Nakon početnog trasiranja staze, uslijedili su radovi na njezinom uređenju, izgradnja vidikovca i odmorišta, sanacija povijesnog mula te pripreme za izgradnju drvenog mosta prema Školjiću i tvrđavi sv. Nikole. Istodobno teku pripremni radovi na sanaciji terena i hortikulturno uređenje cijelog lokaliteta.

RAZGOVORI S PODUZETNICIMA O IZLETIMA

-Radovi teku u okviru predviđenih rokova, pa mogu sa zadovoljstvom najaviti da će projekt na vrijeme biti priveden kraju. Održali smo i više sastanaka s poduzetnicima zainteresiranim za prijevoz putnika i organizaciju izleta već ovoga ljeta – kazala je Anita Babačić Ajduk.

Šetnica kroz kanal trebala bi postati ‘kralježnica’ koja će povezati niz atrakcija u jedinstvenu cjelinu od uvale Paninkovac, preko tajanstvene špilje sa crkvicom, ‘prijetećeg’ morskog tunela, veličanstvenih vidikovaca, pa sve do neponovljive tvrđave svetog Nikole, kazao je arhitekt Bašić.  

VOJARNA KAO POSJETITELJSKI CENTAR

Tijekom radova zadovoljan je i župan Goran Pauk.

-Pred nama stoje ove predivne žive slike, a ne fotomontaže. Sve ono o čemu smo desetljećima maštali, danas se evo, pred našim i vašim očima, gradi. No tu nije kraj. Ponosan sam i što mogu objaviti da smo već pokrenuli i realizaciju druge faze projekta, a to je stavljanje u funkciju dijela objekata na prostoru vojarne Minerska u posjetiteljski centar, uređenje morskog tunela te uređenje tvrđave sv. Nikole. U tijeku je izrada projektne dokumentacije i pripreme za prijavu projekta na strukturne fondove EU – najavio je.

Podsjetimo, prva faza projekta šetnice iznosi 1,4 milijuna eura. Najveći dio sufinancira Europska unija, 69 posto projekta, a ostatak Šibensko-kninska županija, TZ grada Šibejika, Regionalna razvojna agencija, Ministarstvo turizma i Javna ustanova Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.