Po dojavi građanina, na području Vodica u polju predio Kozara policija je 19. veljače, pronašla ukupno 13 komada raznih ručnih bombi, dva komada topničkog streljiva, kumulativnu minu za ručni bacač, barutno punjenje i 160 komada različitog streljiva. Policijski službenici su pronađena minsko-eksplozivna sredstva izuzeli i pohranili u skladište Policijske uprave šibensko-kninske do uništenja.

Iz šibenske policije još jednom su pozvali sve građane koji još negdje u domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave ‘plavcima’.

-Pri tom posebno napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja  i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju, nakon čega će policija poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – poručuju te dodaju kako je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena, a o svemu se dodatno građani mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.