" "
Više

    " "

    Zaokret naše strategije i orijentacija na mlade neafrimirane igrače pokazalo se ispravnim putem

     

    Ulazak Jolly Jadranske banke Šibenik u play off domaćeg prvenstva mnogi drže najugodnijim iznenađenjem prošle sezone. Ima i onih koji tvrde kako u tome nema ničeg iznenađujućeg, kako je riječ o logičnom razvojnom putu kluba koji je  posložen od ‘glave do repa’. Takav klub, kažu, jednostavno je  predodređen za uspjeh. Gazda Josip Stojanović od prvog je dana, od 24. rujna 2009. godine kada je osnovan muški košarkaški klub Jolly’, znao da svoje novo sportsko ‘čedo’ želi vidjeti u domaćoj košarkaškoj eliti. I tako je i bilo, Jolly se u tri godine od B1 lige probio među četiri najbolja kluba u Hrvatskoj. Vrlo bitna karika, ako ne i najbitnija, u slaganju prošlogodišnje momčadi, koja je, između ostalog, skinula skalp i prvaku Ciboni te doprvaku Zadru, bio je sportski direktor Davor Vidačak. Roster Jollyja bio je vrlo dobro izbalansiran, pravi spoj mladosti i iskustva, a trener je za svaku poziciju imao na raspolaganju barem dva kvalitetna rješenja.

    VELIĆ SE IZVRSNO UKLAPA U NAŠ DUGOROČNI PROJEKT

    Sada valja napraviti korak više. Vidačak je već zasukao rukave, svako malo je na putu, pregovara, razgovara, traži pojačanja s kojima bi ‘Bankari’ nastavili rezultatski uspon. A to znači kako je sljedeći cilj regionalna liga. Ne krije to ni sportski direktor Jollyja.

    – Protekle sezone izborili smo playoff, četvrta smo  ekipa u Hrvatskoj i istina je da je naš cilj regionalna liga i siguran sam da ćemo uskoro u njoj igrati. Uz malo sreće, odnosno, da su se naši klubovi bolje plasirali ove godine, mi bi u njoj igrali već od naredne sezone – kaže Vidačak dodajući kako se politika kluba pokazala ispravnom.

    – Kada smo prošle godine slagali ekipu, u dogovoru sa gospodinom Stojanovićem zaokrenuli smo strategiju i umjesto starijih igrača odlučili smo se za mlađe koji još nisu dosegli svoju punu afirmaciju. Znali smo da je to ispravan put i da će rezultat doći prije ili kasnije – ističe Vidačak.

    Kao najvažnija zadaća u napadu na regionalnu ligu nametnulo se produženje suradnje s trenerom Ivanom Velićem.  Riječ je o vrhunskom, dokazanom stručnjaku, na kojeg su oko bacili mnogi klubovi. Na sreću ‘Bankara’ i 41-godišnjem treneru očito se svidjelo ono što je vidio na Baldekinu, prepoznao je projekt stvaranja regionalnog ligaša, pa je ovih dana dogovoreno kako će i sljedeće dvije sezone biti na klupi Šibenčana.

    –  Trener Ivan Velić uklapa se u naš dugoročni projekt i  nastavljamo suradnju na obostrano zadovoljstvo. Moram reći da je Ivan na mene ostavio izniman dojam kao čovjek, a inače se radi o vrhunskom profesionalcu i stručnjaku – ističe Vidačak.

    Kako smo kazali, sportski direktor već slaže igračku križaljku. Ističe kako kostur momčadi od protekle sezone ostaje isti. Za sada su slobodne papire dobili centar Denis Vrsaljko i bek Dino Butorac, dok status playmakera Luke Petkovića još uvijek nije definiran.

    – Igrači koji imaju višegodišnje ugovore sigurno ostaju, dok o onima kojima su ugovori istekli još moramo odlučiti – kaže Vidačak.

    Ostanak najboljeg igrača Jollyja protekle dvije sezone, Amerikanca Ronalda Rossa, ne bi trebao biti upitan.  Igrač je to kojeg bi mnogi hrvatski klubovi, uključujući i one najjače, rado vidjeli u svojim redovima. Iako, ističe Vidačak, konkretnih, službenih ponuda u klub nisu stigle.

    U POTRAZI ZA POJAČANJIMA

    – Ross je naš igrač pod ugovorom, jednim od naših ključnih igrača i s njim ćemo razgovarati o produženju suradnje, i naravno da na njega računamo. Protekle dvije sezone on se saživio s gradom i klubom i osim što se pokazao vrhunskim igračem, pokazao se još boljim čovjekom – naglašava Vidačak.

    Trener Velić u više je navrata istaknuo kako su Jollyju za napad na regionalnu ligu neophodna pojačanja. Dakle, na sportskom direktoru je da mu ih pronađe.

    – U suradnji s trenerom sigurno ćemo dovesti kvalitetne igrače na poziciji beka šutera, krilnog centra i centra. Naravno, u skladu s našim planiranim budžetom i stanjem na tržištu – kaže Vidačak.

    Od sljedeće sezone u A1 ligi igrat će i GKK Šibenik. Gradski derbi sigurno će pobuditi veliko zanimanje. Poznato je da Jolly i GKK Šibenik nisu baš u prijateljskim odnosima, pa je tako trener narančastih Jeronimo Šarin u nedavnom intervjuu za Šibenski tjednik kazao kako ‘gradskog derbija neće biti jer GKK Šibednik jedini je šibenski košarkaški klub’. Vidačak, međutim, nije htio dodatno dolijevati ulje na vatru.

    – Ne komentiram tuđe izjave – kazao je. – Veselim se toj utakmici, punoj dvorani i ponovnom interesu za kartom više u Šibeniku – zaključio je sportski direktor Jollyja.

    Jedinstvena liga pojačala bi kvalitetu

    Kako sada stvari stoje, čini se kako ipak neće biti ništa od ponovne uspostave jedinstvene hrvatske košarkaške lige, dakle lige koju bi regionalni ligaši igrali od samog početka. Iako su načelno tu ideju podržali svi klubovi.

    – Jedinstvena liga definitivno bi pojačala interes i kvalitetu košarke u manjim sredinama, ali svjestan sam da većim klubovima to možda stvara problem zbog igranja na tri fronta – kazao je Vidačak.

     Trenerski gen

    Kada je Hrvoje Vlašić zbog dva uzastopna poraza morao odstupiti s klupe Jollyja, do pronalaska novog trenera uskočio je  upravo Davor Vidačak. I pokazao da u njemu (i dalje) čuči trenerski gen. Naime, pod njegovim vodstvom ‘Bankari’ su u dvije utakmice ostvarili dvije vrlo važne pobjede. Pitali smo ga stoga ima li želje jednog se dana ozbiljnije posvetiti trenerskom poslu, nedostaje li mu uzbuđenje vođenja utakmice s ‘prve crte fronta’?

    – Ta dva posla usko su vezana, tako da mi adrenalina ne fali.  A za sada se dosta dobro snalazim u ulozi sportskog direktora – kazao je Vidačak.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na...

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati...

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera...

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...

    NAJNOVIJE

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na buvljaku a navečer plešite uz Ministrante

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati ‘šudar’ ili izraditi svoj ‘škanjel’

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera i juga’ u devetoj izbornoj jedinici

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...