Jutros oko 9 sati zatekli smo simpatičnu baku Ankicu Garmu koja se taman vratila iz ‘lova’ na spuže. Doduše, nije ih teško uloviti, ali treba pogoditi vrijeme. Upravo danas bio je taj dan ‘D’, jučer je cijelo jutro kišilo. Gospođi Ankici nije bio problem svoju priču podijeliti za Šibenski portal, te nam je, kao pravi model, pozirala sa spužima.
-Nije ih nikakav problem uhvatiti, najčešće budu u grupama na lozi ili sličnim biljkama. Nakon kiše spuža bude koliko hoćeš. Stavim ih u mrežici da se do sutra očiste, zatim ih isperem dobro vodom i zatim u velikom loncu stavim da se kuhaju. Bitno je staviti ih u hladnu vodu da se ne uvuku u kućicu. Ja ih kuham jedan do dva sata i potrebno je skidati pjenu koja se pravi od sluzi, ili čak promijeniti vodu. Zatim se iz kućica vade s čačkalicama, a po volji se moče u mješavinu maslinova ulja, soli, limunova soka i sitno nasjeckanog peršina i mladog luka-otkrila nam je svoj recept baka Ankica i za kraj dodala ‘Spuži su IN’.
Vikend je pred vratima, iziđite u prirodu skupite puže i eto ukusne večere. Kako ih vi spremate, imate li svoj recept? Podijelite ga s nama.