– Projekt raspršenog hotela može se smatrati pilot-projektom na razini Hrvatske, što je prepoznalo i Ministarstvo turizma te dodijelilo potporu. Sredstva će biti utrošena za uređenje i opremanje recepcije hotela Udruge raspršeni hotel Šibenik koja će biti smještena u Ulici Fausta Vrančića, zatim za izradu marketing plana i za promidžbene materijale – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

ured ulica fausta vrančića

Zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta također je pozdravio činjenicu što je resorno Ministarstvo prepoznalo značaj šibenskih projekata.

– Oba projekta pripremili smo kvalitetno i zahvaljujem Ministarstvu turizma što nas je podržalo. Šibenik, koji ove godine bilježi iznimne turističke rezultate, namjerava i dalje razvijati projekte koji će biti u funkciji turizma, od onih infrastrukturnih, pa do onih koji će biti usmjereni na obnovu kulturno-povijesnih spomenika – kazao je Mileta.

tanaja 1

Sredstva za tvrđavu sv. Ivana bit će pak utrošena za izradu idejnog i glavnog projekta, za što će biti raspisan natječaj za čiju pripremu i provođenje Grad očekuje pomoć Društva za očuvanje šibenske  baštine  „Juraj Dalmatinac.“

Temeljem Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, Strategije Vladinih programa za razdoblje 2013.‐2015., Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2013. godinu i projekcije za 2014. i 2015. godinu i Zakona o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2013. godinu , nakon objavljenog Javnog poziva za predlaganje projekata od 17. lipnja 2013. godine i dostavljenog prijedloga projekata  za sufinanciranje, Ministarstvo turizma donijelo je odluku o odabiru 85 projekata temeljem Programa poticanja inovacija u turizmu „Inovativni turizam“ u 2013.

Tako je osim ova dva šibenska, Ministarstvo odobrilo sredstva za još 83 hrvatska inovativna projekta u turizmu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.