Večeras je u Galeriji sv. Krševana otvorena izložba modnog art dizajna Melite Čoga. Iako rođena Šibenčanka, Meliti je ovo prva samostalna izložba u rodnom gradu. Svoj je rad nekoliko puta do sada predstavila u Zagrebu, stoga joj je šibenska izložba, priznaje, posebno draga.

izlozba melita coga 1

-Svi me pitaju kako se osjećam i zaista je poseban osjećaj imati izložbu kod kuće. Imam poseban ‘touch’ u duši, hvala vam svima – kazala je umjetnica.

Melita Čoga diplomirala je dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a njezine haljine-skulpture rađene od vune, čoje i lana u Galeriju sv. Krševana privukle su velik broj znatiželjnika.

izlozba galerija krsevan

izlozba melita coga

-Ono što se nameće na pravi pogled ove izložbe je stabilnost koja sugerirala svojevrsne haljine-skulpture i teško se oteti dojmu da pred sobom imamo kiparicu. Haljine su to koje ne trebaju modele – one su karakter, koža stvaranih ili izmišljenih ličnosti, možda povijesnih, možda mitoloških, ali osobnosti – kazala je u uvodnom govoru Melitine izložbe Grozdana Periša.

izlozba melita coga 3

Izložbu možete pogledati do 14. studenog svakog dana od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati svaki osim nedjelje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.