" "
Više

    " "

    MARIJANA KUŽINA: Teti Zdenki ni dan danas nisam oprostila šamar, pravo sam zlopamtilo

     

    Miss Universe titula davne 1999. godine doputovala je u Šibenik, a okrunjena je tada bila prekrasna Šibenčanka Marijana Kužina. Jedna od najljepših Hrvatica i manekenki, od svoje četrnaeste godine plovi modnim vodama kao članica agencije Klub Mode, današnje Leone. Od svoje sedamnaeste godine stalno je na putu, redovito u jednoj od velikih modnih meka Londonu, New Yorku i Milanu. Danas, kao ponosna majka svoje dvije kćerkice, uspješno spaja poslovne i majčinske obveze. Kao bivša missica znala je koliko je važno kombiniranje, umjetnosti, mode i stila pa se odlučila za novi poslovni pothvat i otvorila svoju agenciju za make up.

    Sjećaš li se svojih predškolskih dana, čime si se bavila, jesi li išla u vrtić?

    Od predškolskih dana se sjećam samo da sam jako nerado išla u vrtić. Vrtić se zvao Ruža Vukman, a danas se zove Kućica. Imala sam dvije tete, Ljubimku i Zdenku, a Zdenki ni dan danas nisam oprostila šamar. Pravo sam zlopamtilo.

    Koju si osnovnu, a koju srednju školu pohađala?

    Pohađala sam Osnovnu školu Simo Matavulj, današnja Faust Vrančić, te srednju Medicinsko-kemijsku školu u Šibeniku.

    KORAK PO KORAK

    Kako su i kada započeli tvoji manekenski dani?

    Prilično rano. Bila sam stara samo 14 godina i to je bilo u modnoj agenciji Klub Mode, današnja Leona. Već tada sam počela nositi modne revije po Hrvatskoj, pretežno po Splitu, uz bok sa mnogo starijim manekenkama.

    Jesi li odmah znala da ćeš se time bavite ili si mislila da je to nešto prolazno?

    Kao dijete išla sam na dosta različitih aktivnosti, od škole stranih jezika preko plesa i pjevanja, sviranja do manekenstva. Sve te slobodne aktivnosti u početku te vesele jer je to nešto novo, a ako se tome nastaviš veseliti nakon godina pohađanja, shvatiš da je to nešto što bi možda želio raditi i u budućnosti. Tako je bilo sa mnom i manekenstvom.

    Nositi titulu najljepše u Hrvatskoj zasigurno imponira. No, koje su bile prednosti, a koje mane od tog trenutka?

    Pa, lagala bih kad bi rekla da ne imponira, ali bih isto tako lagala kad bi govorila o nekim velikim prednostima ili manama. Prednost je možda puno veći krug poznanika i više mogućnosti za sklapanje poslova. A, mana su, možda, predrasude prema ljepoticama, ali sve se to vrlo brzo razbije.

    Pomaže li ti i danas to što si nosila titulu miss Universe?

    Jedno je sigurno, ako i ne pomaže, nikad ne odmaže!

    Je li svijet mode zbilja okrutan ili su to samo priče onih koji nisu upućeni u to?

    Svijet je općenito okrutan.

    DALEKO OD KUĆE

    Izbivala si dugo iz rodnog grada, gdje ti je bilo najljepše živjeti?

    Vrlo sam prilagodljiva i društvena osoba pa nemam problema niti s mijenjanjem sredina, niti s mijenjanjem stila života. Nemam omiljeno mjesto (grad) za život, jer je u svakom trenutku mog života to bilo baš ono mjesto gdje sam u tada živjela i koje me je u tom trenutku činilo sretnom. Život je previše kratak da bismo bili nesretni.

    Koje mjesto u Šibeniku najviše voliš?

    U Šibeniku volim sve, rivu, Poljanu, Dolac, Goricu, Baldekin, Banj, Jadriju…

    Život u metropoli pruža više mogućnosti. Odnosi li se to na tebe i pomaže li i tebi u sadašnjem poslu?

    Pa, svakako da veći grad nudi i više mogućnosti. Mislim da to nije potrebno posebno objašnjavati. Više ljudi, više poznanstava, više posla.

    Okušala si se u raznim poslovima, no tvoja ljubav sada je usmjerena ka profesionalnom šminkanju?

    Da, šminkanje je zaista nešto u čemu uživam i što radim ne misleći na to da radim.

    SAVJETI ZA MAKE UP

    Možeš li s našim čitateljicama podijeliti nekoliko korisnih savjeta za make up? Što je najbolje koristiti, kako se lijepo, ali diskretno našminkati?

    Kod šminke puno puta vrijedi pravilo ‘manje je više’. Ne treba pretjerivat ni u čemu. Lagana podloga ili bronzer, prirodne nijanse sjenila, rumenila i ruža, te maskara nešto su s čime ne bi trebale pogriješiti.

    Kakav je make up ove jeseni/zime in?

    Ove jeseni/zime nose se tamne usne i intenzivniji makeup na očima, uključujući i cat eye te jarke boje sjenila. Zavodljiv i dramatičan ruž boje tamno crvenog vina bio je odabir mnogih dizajnera. Louis Vuitton, Fendi, Anthony Vaccarello, Viviene Tam, Vera Wang, Derek Lam i Miu Miu, samo su neke od kuća koje su se odlučile za ovaj trend. Crni tuš je ključan element jesenskih i zimskih make up lookova. Sjenila metalik tonova i šljokičasti make up više nije samo za tinejđerke.

    Imaš dvije kćerke, misliš li da će i one krenuti tvojim stopama u modni svijet?

    One su još premale da bi znale čime se žele baviti u budućnosti. Ta odluka će svakako biti samo na njima, a ja sam tu da ih podržim i pomognem im.

    Ako ikada krenu tvojim stopama, što ćeš im savjetovati?

    Da marljivo uče i da se školuju jer je to ipak najvažnije. Manekenstvo je prolazno, može pružiti jedan zanimljiv stil života, ali njihovo zanimanje je nešto što će im ostati zauvijek.

    Što misliš o domaćim modnim kreatorima? Preferiraš li nekog posebno?

    Ima ih dosta dobrih, ali ne nosim njihove kreacije.

    Imaš li neki omiljeni komad nakita?

    Trenutno su mi to jedne prekrasne naušnice koje stalno nosim, a dobila sam ih kao rođendanski poklon od svoje drage Ivane Slavice koja ih sama izrađuje.
    Na kraju, Šibenik je iznjedrio veliki broj ljepotica, jesu li Šibenčanke najljepše u Hrvatskoj?
    Naravno da jesu!!!

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Žena (48) u Šibeniku, radeći svoj posao, doživjela...

    U Policijskoj postaji Šibenik je provedeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom osumnjičenom za počinjene kaznenog djela prijetnje na štetu 48-godišnjakinje. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je...

    Upis djece u šibenske vrtiće počinje u subotu,...

    Upisi djece u šibenske dječje vrtiće - DV Šibenska maslina, DV Smilje, DV Žižula, DV Sunce, DV Osmijeh i DV Brat Sunce za pedagošku...

    Promjenljivo i danju malo manje toplo

    U Hrvatskoj danas promjenljivo, mjestimice s kišom i vjetrovito. Uz više oblaka uglavnom će na sjevernom Jadranu, u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj biti kiše...

    Ne propustite još jedan odličan koncert u Azimutu....

    Nakon što je s Let 3 u subotu osvojio dva Porinova kipića, Dražen Baljak s Ministrantima stiže na koncert u Šibenik u petak 29....

    NAJNOVIJE

    Žena (48) u Šibeniku, radeći svoj posao, doživjela prijetnje smrću

    U Policijskoj postaji Šibenik je provedeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom osumnjičenom za počinjene kaznenog djela prijetnje na štetu 48-godišnjakinje. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je...

    Upis djece u šibenske vrtiće počinje u subotu, 30. ožujka

    Upisi djece u šibenske dječje vrtiće - DV Šibenska maslina, DV Smilje, DV Žižula, DV Sunce, DV Osmijeh i DV Brat Sunce za pedagošku...

    Promjenljivo i danju malo manje toplo

    U Hrvatskoj danas promjenljivo, mjestimice s kišom i vjetrovito. Uz više oblaka uglavnom će na sjevernom Jadranu, u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj biti kiše...

    Ne propustite još jedan odličan koncert u Azimutu. U petak sviraju riječki Ministranti

    Nakon što je s Let 3 u subotu osvojio dva Porinova kipića, Dražen Baljak s Ministrantima stiže na koncert u Šibenik u petak 29....