Više

    Niti ‘bankari’ niti ‘građani’ nisu su baš usrećili ovosezonskim pojačanjima

     

    Prvi dio domaćeg košarkaškog prvenstva završen je prije desetak dana. A1 karavana svoj put ka Ligi za prvaka nastavlja 11. siječnja. Za sada više razloga za zadovoljstvo ima narančasti dio Baldekina. GKK Šibenik loše je ušao u sezonu, sa tri poraza (Zagreb, Kvarner, Zabok), da bi onda nanizao šest pobjeda (Alkar, Križevci, Jolly, Slavonski Brod, Darda, Split) i osigurao dobru startnu poziciju za drugi dio prvenstva. Jolly je, pak, porazima otvorio (Križevci i Zagreb) i zatvorio (Alkar) polusezonu, izgubivši u međuvremenu i u šibenskom gradskom derbiju, što je ‘glavom platio’ trener Ivan Velić, tako da su ‘bankari’ prvi dio zaključili tek na šestom mjestu, što je, daleko, daleko ispod očekivanja.

    ‘ŠUT KARTA’ KAMUFLIRANA U SPORAZUMNI RASKID UGOVORA

    Jedna od ‘žrtava’ tog tanašnog skora Jollyja ispao je Dalibor Peršić, naravno, uz već spomenutog Velića. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Peršić doveden je iz Širokog Brijega kao najveće pojačanje u akciji zvana ‘lov na ABA ligu’, da bi nakon poraza od Alkara, kako se to lijepo kaže, dogovorio sporazumni raskid ugovor sa šibenskim prvoligašem. Partije koje je pružao bile su daleko od očekivanja vodstva ‘bankara’, s reputacijom vrsnog šutera postizao je tek nešto više od sedam poena po susretu, pa ne čudi što je ljubav između njega i Jollyja brzo pukla.

    – Peršić je odmah nakon poraza od Alkara tražio razgovor s vodstvom kluba. Sam je konstatirao da se nije snašao kako treba, da se nije adaptirao na novu momčad, tim više što je bio svjestan koliko se od njega očekivalo, pa je sam predložio prekid suradnje, što smo prihvatili. Naime, doveden je da bude nositelj naše momčadi, ali to se nije ostvarilo, ono što je pokazivao na terenu nije bilo ono čemu smo se nadali, tako da je razlaz bio najbolje rješenje – kazao je sportski direktor Jollyja Davor Vidačak.

    Nije Peršić bio jedini Jollyjev ‘ćorak’ ove sezone, a kadrovske promašaje imao je i GKK Šibenik. Tako se ‘bankari’ nisu usrećili ni s Amerikancem Reggijem Willehiteom. Dapače, ovaj 24-godišnjak nije odigrao niti minute za Jolly i  praktički je preko noći nestao iz njegovog rostera.

    – Ja ga nisam zatekao u ekipi kada sam preuzeo Jollyjevu momčad – odgovorio nam je Anđelko Matov na pitanje što se dogodilo s igračem koji je na Baldekin došao s nelošim pedigreom.

    otisli-igraci-01

    POJAČANJA SAMO NA PAPIRU

    Naime, 2012. godine proglašen je najboljim obrambenim igračem američke sveučilišne momčadi Yale, a navodno su njegovo glavno napadačko oružje bili ubijiti prodori. Ali, kako smo kazali, navijači Jollyja ništa od toga nisu vidjeli na djelu. Uostalom, da je nešto vrijedio sigurno mu u Jollyju ne bi pokazali izlazna vrata.

    Niti Aleksandru Čuiću nije bilo suđeno da navuče dres ‘bankara’. Ovaj 28-godišnji Riječanin, koji je karijeru počeo u Kvarneru, a nakon toga igrao u Italiji, Nizozemskoj, Cipru, Turskoj, SAD-u, pa čak i u Iranu i Maroku, doveden je kako bi ‘pokrapao’ rupe u reketu. Međutim, baš poput Willehitea, niti on nije odigrao niti jednu utakmicu za Jolly. Procijenjeno je da ipak nije igrač za njih, pa je klub prije početka prvenstva raskinuo ugovor s njim. Sporazumno.

    GKK Šibenik je, pak, što uoči, što za vrijeme sezone, doveo pet igrača – Marija Novaka, Dominika Jukića, Nikolu Došena, Janisa Porzingisa, Luku Petkovića i Tea Petanija. Neki od njih odigrali su dvije utakmice (Petković), neki dvije i pol (Janis Porzingis), neki su skupili par minuta (Novak), a neki ni minutu (Jukić).

    Od njih šest u kadru su i dalje Došen, Petani i Porzingis, s tim da je budućnost Latvijca na Baldekinu vrlo neizvjesna. Naime, kvaliteta simpatičnog Porzingisa nije upitna, ali teška ozljeda kuka koju je zaradio na utakmici protiv Zaboka u trećem kolu, udaljila ga je s parketa do kraja polusezone. Uoči gostovanja u Splitu, u zadnjem kolu prvog dijela, trener Jeronimo Šarin dao je vrlo znakovitu izjavu.

    – Janis je, na žalost, i dalje izvan stroja, a uskoro bi se po tom pitanju trebala oglasiti naša liječnička služba – kazao je Šarin.

    TEO PETANI JEDINI ISPUNIO OČEKIVANJA

    A da je Latvijac, po svemu sudeći na izlaznim vratima, u neku je ruku ovih dana  potvrdio i sportski direktor narančastih Zoran Kalpić.

    – Janisova ozljeda kuka pokazala se puno težom nego što se mislilo i najvjerojatnije će se morati podvrći operaciji. U tom slučaju pred njim će biti dugotrajna rehabilitacija, pa ćemo s njegovim agentom pokušati pronaći način kako raskinuti ugovor, a da obje strane budu zadovoljne. Jako nam je žao zbog ovog što se dogodilo Janisu, riječ je o vrhunskom igraču i čovjeku i šteta što su se stvari ovako rasplele – kazao je Kalpić.

    Jukić i Novak su, pak, i službeno bivši igrači narančastih. Mladog Jukića, koji je doveden iz Posušja da pojača vanjsku liniju, ozljeda koju je vukao iz prošle sezone spriječila je da ostavi neki značajniji trag na Baldekinu, pa je klub sredinom studenog sporazumno raskinuo ugovor s njim, a nešto prije dogovoren je prekid suradnje i sa 217 centimetara visokim Novakom. Igrač doveden iz Širokog također nije opravdao očekivanja, s tim da je i on imao problema s nedovoljno zaliječenom ozljedom.

    Niti novi povratak Luke Petkovića u narančasto jato nije se pretvorio u neku trajniju suradnju. Šibenski playmaker odigrao je svega dvije utakmice za ‘građane’, protiv Kvarnera i Zaboka, a nakon toga se rastao s njima. Kako je objašnjeno, nisu se našli po pitanju ugovora. Umjesto njega stigao je Zadranin Teo Petani koji se, za sada, pokazao jedinim punim pogotkom. Računajući i Šibenikova i Jollyjeva pojačanja.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Sabrina Buljubašić, nova direktorica HNK Šibenika: ‘Osjeti se...

    Nakon što je dan ranije sa Šubićevca stigla vijest kako je Sabrina Buljubašić postala direktorica kluba, u petak je ta 35-godišnja sportska pravnica i...

    Škola i DVD Drniš udružili snage: Uređenje igrališta...

    U organizaciji Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog i uz pomoć DVD-a Drniš, uređeno je školsko igralište. Inače, igralište je prije dvije godine Šibensko-kninska županija neformalno...

    ‘OPÉRA FRANÇAIS’ – novi glazbeni projekt Nere Gojanović...

    Mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić u utorak, 23. travnja u 20 sati u kazališnom foajeu izvest će koncertni program pod nazivom 'Opéra...

    Nove kamere za brzinu stižu i na prometnice...

    Uz prometnice diljem zemlje postavljeno je 117 kamera za kontrolu brzine koje se izmjenjuju u 400 kućišta. MUP je početkom godine nabavio još 77...

    NAJNOVIJE

    Sabrina Buljubašić, nova direktorica HNK Šibenika: ‘Osjeti se pozitivna atmosfera od ureda do travnjaka, sportski cilj je jasan’

    Nakon što je dan ranije sa Šubićevca stigla vijest kako je Sabrina Buljubašić postala direktorica kluba, u petak je ta 35-godišnja sportska pravnica i...

    Škola i DVD Drniš udružili snage: Uređenje igrališta OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog

    U organizaciji Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog i uz pomoć DVD-a Drniš, uređeno je školsko igralište. Inače, igralište je prije dvije godine Šibensko-kninska županija neformalno...

    ‘OPÉRA FRANÇAIS’ – novi glazbeni projekt Nere Gojanović i Gordane Pavić

    Mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić u utorak, 23. travnja u 20 sati u kazališnom foajeu izvest će koncertni program pod nazivom 'Opéra...

    Nove kamere za brzinu stižu i na prometnice Šibensko-kninske županije

    Uz prometnice diljem zemlje postavljeno je 117 kamera za kontrolu brzine koje se izmjenjuju u 400 kućišta. MUP je početkom godine nabavio još 77...