Tjedan dana nakon odličnog nastupa plivača na ekipnom prvenstvu u Koprivnici, u bazen su proteklog uskočile i plivačice PK Šibenik, i to onom u Rijeci, gdje je održano ekipno prvenstvo Hrvatske u A i B diviziji. Djevojke su odradile sjajan posao i time uvelike doprinijele da natjecateljske 2013. godina bude najuspješnija za PK Šibenik u 60 godina postojanja kluba. Naime, šesteročlana ekipa u 14 disciplina skupila je ukupno 14.398 bodova što je bilo dovoljno za drugu poziciju i direktan plasman u elitnu, A diviziju. Ispred njih bila je tek ekipa dubrovačkog Juga, dok su iza ostale ekipe Zadra, splitskog Jadrana i POŠK-a, zagrebačkog Medveščaka, Pule i šibenskog Mora.

JUNIORSKI REKORD LUCIJE JURKOVIĆ – PERIŠA

Na samom startu prvenstva Lucija Jurković – Periša sa 26.10, te Matea Galić sa 28.50 na 50 metara slobodno doveli su PK Šibenik na prvu poziciju sa 1.248 bodova i malom prednošću ispred splitskog Jadrana i Juga.

pksibenik djevojke1

Nakon nastupa Vinke Letice i Petre Belamarić na 400 slobodno, Martine Ševerdije i Lucije Jurković – Periša na 100  prsno, te Marte Leković i Matee Galić na 100 leđno, šibenska ekipa i dalje je bila među tri prvoplasirane.

pksibenik djevojke2

Prvi dio zaključila je štafeta na 4×100  mješovito osvajanjem prvog mjesta, a nastupila je u sastavu Matea Galić, Lucija Jurković Periša, Petra Belamarić i Vinka Letica.

pksibenik djevojke3

U drugom dijelu prvenstva sve vodeće ekipe poslale su na 100 slobodno svoje najbolje plivačice, ali su Vinka Letica i Lucija Jurković Periša sa 0;55,80, što je novi juniorski rekord, zadržale visoku poziciju svom timu.

pksibenik djevojke4

Nakon prve diskvalifikacije Jadranove plivačice na 200 leđno i odličnog nastupa Marte Leković (2;26,04) i Matee Galić (2;21,90) ispred Šibenčanki je ostao samo Jug. Uslijedio je  rasplet koji je, na žalost, počeo diskvalifikacijom Vinke Letice, te još jednom diskvalifikacijom Jadranove plivačice na 200 leptira, nakon čega su se Dubrovčanke bodovno odvojile, a Jadran definitivno ispao iz utrke za prve dvije pozicije, dok se Zadar Šibenčankama na drugoj poziciji približio na svega pedesetak bodova zaostatka. Međutim, nakon što su Matea Galić i Lucija Jurković – Periša rutinski odradile utrku na 100 mješovito, te nakon štafete 4×100 slobodno, bodovnu razlika  u odnosu na trećeplasirani Zadar ponovo se povećala, odnosno smanjila u odnosu na vodeći Jug.

pksibenik djevojke5

Preostale četiri discipline prvenstva nisu bitno promijenile redoslijed ekipa, što znači da je u konačnici Jug osvojio prvo mjesto, Šibenik drugo, a Zadar treće.

pksibenik djevojke6

– Djevojke su postignutim rezultatima mogle zauzeti i prvu poziciju, ali je diskvalifikacija Vinke Letice na 200 leptir i minus od preko 450 bodova bio nenadoknadiv gubitak za ovakvo natjecanje. Ovako veliki uspjeh moguć je samo kad se ispliva 19 pojedinačnih trka sa osobnim rekordima i juniorskim rekordom Lucije na 100 slobodno, te sa šest rezultata koji su vrlo blizu ostvarenih vremena – kazao je trener PK Šibenik Marijan Tepić, dodajući kako je  plasman u elitu hrvatskog plivanja veliki uspjeh, ali i velika obveza.

PODIĆI LETVICU

– Lucijini rezultati neće biti dovoljni za natjecanja sa Sanjom Jovanović, Željanom Knežević, Monikom Babok, Anom Radić, Katarinom Radoš i ostalim vrhunskim plivačicama. Petra Belamarić, Matea Galić i Vinka  Letica morat će podignuti ‘letvicu više’, dok Martina i Marta moraju izaći iz okvira mlađe juniorskih pozicija. Njihova mladost je najveća vrijednost koju imaju i nema sumnje da će odgovoriti izazovu koji stoji pred njima – istaknuo je Tepić, te za kraj kazao:

– Već dugi niz godina nisam bio ovako sretan, ponosan. U nizu pozitivnih promjena koje se događaju, nekog čudnog ozračja, volio bih pustiti vremenu da sve ovo traje. Radili smo puno u proteklih par mjeseci i trud se isplatio. Bili smo i hrabri, a takve i sreća prati. Možda ni sami nismo znali što možemo, ali sm,o ma što god to bilo, htjeli. I na kraju, zahvalio bi se od sveg srca plivačicama, plivačima i trenerskoj ekipi. Još jednom hvala roditeljima na povjerenju i potpori, bez kojih ovo ne bi bilo moguće. –

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.