Više

    Perica Bukić: Vjerujem kako će nas šibenska publika odvesti do pobjede nad Mađarskom

     

    Šibenčani će u utorak, 14. siječnja, uživati u pravom vaterpolo spektaklu. Na bazenu u Crnici snage će u sklopu trećeg kola Svjetske lige odmjeriti Hrvatska i Mađarska, dakle, aktualni olimpijski pobjednici i aktualni svjetski prvaci. Bolje od toga ne može. Taj je susret najbolje opisao izbornik ‘Barakuda’ Ivica Tucak, kazavši kako je to kao da se u nogometu sastaju Španjolska i Brazil. Gledati toliko vrhunskih vaterpolista na jednom mjestu pravi je privilegij, stoga ne sumnjamo kako će tribine u Crnici biti krcate. Uvjeren je u to i Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a, s kojim smo popričali povodom spomenute utakmice.
    Kako je došlo do toga da Šibenik dobije organizaciju jedne ovako velike i važne utakmice?
    – Šibenik je u više navrata, od samog početka mandata ovog Upravnog odbora, pokazao, kako ljubav prema vaterpolu, tako i sposobnost u organizaciji, kako priprema tako i natjecanja hrvatskih vaterpolskih reprezentacija.
    I inače je politika HVS-a da utakmice hrvatske vaterpolske vrste organiziramo u različitim centrima, tako da smo domaćinstva važnih utakmica ili natjecanja dodjeljivali redom Dubrovniku, Splitu, Šibeniku, Rijeci, Zagrebu, ali i Makarskoj, Zadru, Varaždinu.

    ŽELIMO NA FINALE SVJETSKE LIGE

    Je li na dobivanje domaćinstva utjecalo i to što se vi i izbornik Tucak Šibenčani?
    – Naravno da je jedan od razloga što je upravo Šibenik domaćin ovako važnoj i zanimljivoj vaterpolo utakmici i taj što smo izbornik Tucak, ali i član UO Ante Kulušić i ja iz Šibenika, ali to je i razumljivo jer nam je s te pozicije olakšana organizacija samog događaja. Uostalom, upravo u Crnici je tadašnji izbornik juniorske reprezentacije, a sadašnji izbornik naše A reprezentacije Ivica Tucak osvojio naslov svjetskog prvaka 2009. godine.
    S obzirom da vaterpolo u Šibeniku ima dugu tradiciju atmosfera na tribini trebala bi biti prava?
    – Uopće ne sumnjam. Vaterpolo u Šibeniku ima zaista dugu i lijepu tradiciju i svi koji smo ponikli u VK Solaris, danas VK Šibenik, ponosni smo i na svoj klub i na svoj grad. Što se ambijenta na samom bazenu tiče, uvjeren sam kako ćemo imati super podršku, glasno ali i fer navijanje. U tom smislu molim sve koji će biti nazočni na utakmici da se pokažemo u lijepom svjetlu. Glasno, ali i sportski i korektno.
    Što očekujete od same utakmice. Može li Hrvatska do prve pobjede u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi?
    – Utakmica, osim što je iznimno atraktivna, jednako toliko je i rezultatski važna jer nas samo pobjeda drži u igri za odlazak na finale Svjetske lige koje se ove godine održava u Dubaiju. Danas ne postoji jača utakmica u svijetu vaterpola od Hrvatska – Mađarska. Naravno da se unatoč problemima s povredama koje nas prate već neko vrijeme (Pavić, Joković), nadam dobro odigranoj utakmici s jakim protivnikom, a uz pomoć navijača i vrijednoj pobjedi.
    Kako ocjenjujete dosadašnji mandat izbornika Ivice Tucka? Je li dostojno zamijenio Ratka Rudića?
    – Sama činjenica da je Ivica Tucak na dužnosti izbornika zamijenio najtrofejnijeg i najuspješnijeg vaterpolo izbornika svih vremena dovoljno govori o potpori i našem mišljenju o sadašnjem izborniku. Naravno, rezultat i kvalitetan rad jedini su jamac u bilo kojem poslu, a naročito trenerskom. A rezultati koje je Ivica Tucak postigao do sada, a posebno uspjesi s našom najboljom selekcijom u 2013. godini, zlatna medalja na Mediteranskim igrama u Mersinu, te bronca na Svjetskom prvenstvu u Barceloni, daju nam za pravo vjerovati kako smo dobili dostojnu zamjenu velikom Ratku Rudiću.

    Ivica Tucak

    U sportu nije lako konstantno biti u vrhu, ali može li Hrvatska i u budućnosti biti vaterpolska velesila?
    – Ono što je bio moj glavni cilj kad sam se uhvatio posla vođenja HVS-a, prvih šest godina kao predsjednik, a od listopada 2010. godine kao dopredsjednik i Izvršni direktor, bilo je postizati vrhunske rezultate u kontinuitetu. Ovom se prigodom moram zahvaliti najužem timu ljudi koji su sve ove godine bili uključeni u taj segment organizacije i financijske stabilnosti Saveza, jer bez suglasja svih naših klubova i vaterpolo sredina ne bi bilo moguće postići sve one velike rezultate, od kojih su najsjajniji naslovi svjetskih i Europskih prvaka (Melbourn i Zagreb), te olimpijskih pobjednika (London). Također, ovdje se želim zahvaliti i našim Šibenčanima, prije svih članu UO HVS-a od samog početka mog mandata gospodinu Anti Kulušiću koji je jedan od najzaslužnijih za zatvaranje financijske konstrukcije dovođenja Ratka Rudića u hrvatski vaterpolo, zatim gospodinu Dušku Klisoviću kao članu kako UO, tako i Stručnog povjerenstva HVS-a, te Tomislavu Jukiću i Goranu Prginu koji su kao članovi UO HVS-a svako sukladno svojim mogućnostima u bitnome pomagali projekte HVS-a. Namjera nam je da se i u buduće na svim velikim natjecanjima hrvatska vaterpolska reprezentacija bori za najviši svjetski vrh i uvjeren sam da imamo dovoljno i igračke kvalitete i stručnog znanja i organizacijskih sposobnosti.

    ŽAO MI JE ZBOG SITUACIJE U VK ŠIBENIK

    Vaš matični klub VK Šibenik trenutno prolazi kroz teško razdoblje. Pratite li što se događa u Crnici i može li Šibenik jednog dana ponovo biti u vrhu hrvatskog vaterpola?
    – Poprilično sam upoznat s događanjima u VK Šibenik, poznati su mi financijski i organizacijski problemi koji su u pravilu i povezani, i žao mi je što je loša situacija u gospodarstvu uzrokovala ne samo pad u rezultatima koji se postižu, već i ukupno snižavanje razine funkcioniranja kluba, a posebice se to odnosi na rad s najmlađim selekcijama.
    Na žalost, VK Šibenik nije nikakva iznimka, obzirom da je većina sportskih kolektiva u, rekao bih svim sportovima, u sličnoj financijskoj (ne)prilici. Nadam se da će u skoroj budućnosti VK Šibenik ponovo zauzeti mjesto koje mu pripada u hijerarhiji hrvatskog vaterpola. Ne trebam posebno naglašavati da smo mu mi, rođeni Šibenčani i dalje uvijek na raspolaganju za bilo kakav oblik pomoći u tom smislu.

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Šibenčanin Boško Knežić predstavit će u Azimutu knjigu...

    Šibenčanin s Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru, Boško Knežić, danas 19. travnja u rodnom gradu predstavit će knjigu Storia di un' amicizia epistolare...

    Priprema za školu: Pet izazova za roditelje predškolaca

    U Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' Šibenik u ponedjeljak, 22. travnja u 17.30 sati bit će održana radionica 'Pet izazova s kojima se susreću roditelji...

    Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni...

    Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik RH Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na...

    NAJNOVIJE

    Šibenčanin Boško Knežić predstavit će u Azimutu knjigu o prijateljstvu Visianija i Tommasea

    Šibenčanin s Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru, Boško Knežić, danas 19. travnja u rodnom gradu predstavit će knjigu Storia di un' amicizia epistolare...

    Priprema za školu: Pet izazova za roditelje predškolaca

    U Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' Šibenik u ponedjeljak, 22. travnja u 17.30 sati bit će održana radionica 'Pet izazova s kojima se susreću roditelji...

    Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer, a izbori su valjani

    Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik RH Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na...