– Mi u Šibeniku ne znamo prodati svoju povijest. Imamo vrhunske tvrđave i kandijske bitke, a što smo o toga zaradili? Nula kuna. Nije zadatak gradskog Muzeja samo otvarati vrata rijeko i oskudno, već u suradnji s TZ-om razgovarati o ponudi u predsezoni i posezoni – bio je danas kritičan šibenski gradonačelnik Željko Burić prema djelatnicima Muzeja grada Šibenika tijekom obilaska arheološkog lokaliteta u Danilu. Smatra kako je riječ o izuzetno vrijednom mjestu koji bi se trebao bolje približiti turistima, ne samo kroz brošure ili web stranice. Kustos šibenskog Muzeja Toni Brajković gradonačelniku je odgovorio kako ‘rade ono što im je u nadležnosti’, no Burić se nije dao.

danilo3

danilo9

SASTANAK TZ-A, MUZEJA I GRADA

-Ne moramo imati potrošene milijune eura da bi nešto počeli valorizirati i da budem, iskren, zarađivati. Turisti hoće čuti priču, a Šibenik je ima, od tvrđava do danilske kulture. Turistička zajednica, ali i ljudi zaposleni u kulturi, pod tim podrazumijevam Muzej grada Šibenika i gradske službe, moraju dati prijedloge kako to napraviti – kazao je Burić te direktoru TZ- Dinu Karađoli naredio da čim prije na ovu temu sazove sastanak.

danilo5

danilo10

-U to treba uključiti privatne iznajmljivače i privatne turističke agencije pa i domicilnog prijevoznika Autotransport – dodao je gradonačelnik. Njegova je ideja da se Danilo, već za iduću turističku sezonu, približi turistima kroz jedinstvenu turističku ponudu koja bi uključivala posjet tvrđavama, kartu za ulazak u gradski Muzej, razgledavanje izložbe, posjet Galeriji Krševan…

-To mora biti jedinstvena ponuda koja će biti jasno naznačena što turist s tim dobiva i vjerujem kako će u predsezoni i posezoni biti mnogo zainteresiranih, a taj zarađeni novac onda ćemo uložiti u revitalizaciju i daljnje osuvremenjivanje tih područja. U planu je da se umjesto barake ovdje napravi izložbeni prostor što se može rasporediti u nekoliko faza, ovako nećemo napraviti ništa – istaknuo je Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.