Više

    Dorijan Klarić: Poslovnu viziju imam od malih nogu

     

    Dorijan Klarić prije okruglih deset godina zamijenio je svoju šibensku adresu zagrebačkom. U metropoli je ostvario zavidnu novinarsku karijeru u brojnim priznatim hrvatskim medijima. Svoje novinarsko utočište pronašao je na jednoj od najgledanijih televizijskih programa RTL-u, a emisija koju uređuje proslavila je 50. izdanje. U razgovoru s Dorijanom vratili smo njegov film u prošle dane, od njegovih prvih novinarskih dana, mladosti u rodnom gradu pa sve do danas kada je Dorijan jedan od zapaženijih televizijskih novinara i urednika.

    Čime si se želio baviti kao mlad?

    Novinarstvo, glazba i gluma u toj su se kategoriji dugo borile, a prevladalo je ovo prvo. Ne znam kako ni zašto, ali tu neku svoju poslovnu viziju imam od malih nogu, mislim da sam oduvijek znao da ću biti novinar.

    PRVI POSAO

    dorijan-klaric-(3)

    U Šibeniku si se već u mladim danima okušao u radijskom novinarstvu kao voditelj emisije ‘Groznica subotnje večeri’ na Radio Šibeniku. Je li to ujedno bio tvoj prvi novinarski posao?

    Da, to je moj prvi konkretni novinarski posao, zapravo, jedan lijepi i logični nastavak dugogodišnjeg angažmana na novinarskim radionicama Međunarodnog dječjeg festivala. Rad na Radio Šibeniku moj je novinarski temelj, a savjeti iz te redakcije i danas su mi zlata vrijedni.

    Koliko dugo već boraviš u Zagrebu? Osjećaš li se sada ‘domaće’ u metropoli?

    Ove godine ‘slavim’ deset godina života u Zagrebu. S obzirom da sam za metropolu obiteljski vezan od malena, doista je doživljavam kao svoj drugi dom.

    Nedostaje li ti Šibenik i pratiš li, te koliko često, zbivanja u rodnom gradu?

    Naravno, Šibenik mi nedostaje, ali zahvaljujući internetu, Skypeu, mobitelu, autu, zaista nije na kraju svijeta i nije problem potegnuti do grada na malo odmora i uživancije.

    Koji dio Šibenika najviše voliš?

    Stari grad, rivu, kalelargu, Medulić, katedralu… I neka tajnovita mjesta po Baldekinu kao dio ‘lude mladosti’, hahahaha!

    Kako provodiš dane u Zagrebu, osim što radiš? Koja su ti omiljena zagrebačka okupljališta?

    Posao mi, srećom, nije vezan strogo za ured niti imam fiksno radno vrijeme pa zapravo uopće nemam osjećaj radnog vremena niti su mi udarna mjesta strogo odijeljena po tom pitanju. Nešto vremena provodim u teretani, često sam u kazalištu i na koncertima, a i stan mi je divan pa je i biti doma katkad pravi užitak.

    Jesi li zadovoljan kako napreduje emisija koju uređuješ?

    Extra Magazin je nedavno proslavio svoje 50. izdanje i u godinu i pol emitiranja nametnuo se kao udarna vikend šoubiz destinacija. Imamo sjajne priče, odličnu energiju i više od toga zaista nisam mogao poželjeti.

    Što je najteže u poslu na televiziji?

    Ostati imun na činjenicu da svatko ima pravo na svoje mišljenje, da radiš javni posao i da si, često potpuno nesvjesno, tema nekih tuđih rasprava.

    Tko su ti najdraži kolege?

    Svi oni koji sa smiješkom i na vrijeme dolaze na posao!

    Imaš li omiljenu celebrity osobu s kojom si surađivao?

    Naravno da miljenici postoje, ali se javno ne ističu. Kod celebrity suradnika cijenim točnost i iskrenost, tko god to posjeduje, meni štima!

    TV GAFOVI

    Sjećaš li se nekog gafa koji si javno izrekao na TV-u?

    Najavljujući finale Big Brothera, umjesto tada tek osnovane grupe Madre Badessa najavio sam netom izmišljeni ‘Madre Deuš’ (?), a tu je i ragbi lopta koju sam, u petosatnom prijenosu Domino Daya, proglasio baseball loptom. S obzirom na količinu izgovorenih stvari, mislim da mi je prosjek zasad prilično dobar!

    Tko te je od hrvatskih zvijezda najviše iznenadio skromnošću i spontanošću?

    dorijan-klaric-(4)

    Ovo pitanje kao da je servirano da kažem – Severina! Osim nje, mislim da su, primjerice, Vanna, Tony i Indira Vladić prilično drukčije osobe od medijske slike koja je oko njih stvorena.

    Gdje se vidiš u budućnosti?

    Sad su te prijelomne godine kad dolaze pitanja ‘kamo ovo ide’, ali meni je u svemu tome važno da sam sretan. U tom slučaju, još ako i zdravlje posluži, nema mi kraja!

    BLIC PITANJA:

    Omiljena odjevna kombinacija?

    Nešto jeftino, nešto udobno i nešto od Ivice Klarića!

    Omiljeni sportaš i sportašica?

    Domagoj Duvnjak jer se vidi da je fin dečko i Antonija Mišura jer je Šibenčanka i nevjerojatno lijepa.

    Najluđi provod?

    Mjesečno barem dva!

    Društvene igre ili odlazak u kino?

    Jedno, pa drugo. Druženja nikad dosta!

    Koje su tvoje vrline i mane?

    To biste trebali pitati ljude koji me dobro poznaju.

    Dugo ispijanje kave ili duge šetnje?

    Nijedno ako je predugo!

    Koja je osoba po tebi obilježila 2013. godinu?

    Papa Franjo, osoba koja me, barem na svjetskom nivou, u prošloj godini najviše puta ugodno iznenadila, možda čak i ostavila bez teksta.

    Ne možeš život zamisliti bez?

    Glazbe!

    Koristiš li društvene mreže i koje?

    Malo sam zastario samo s Facebookom, pa već nekoliko dana intenzivno razmišljam o puštanju Instagrama u svoj život.

    Ljeto/zima?

    Ljeto, sladoled, more!

    Bojiš li se čega?

    Prije sam uvijek govorio – dosade, ali i toga sve manje. Zrelost i neustrašivost očito idu skupa.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Sabrina Buljubašić, nova direktorica HNK Šibenika: ‘Osjeti se...

    Nakon što je dan ranije sa Šubićevca stigla vijest kako je Sabrina Buljubašić postala direktorica kluba, u petak je ta 35-godišnja sportska pravnica i...

    Škola i DVD Drniš udružili snage: Uređenje igrališta...

    U organizaciji Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog i uz pomoć DVD-a Drniš, uređeno je školsko igralište. Inače, igralište je prije dvije godine Šibensko-kninska županija neformalno...

    ‘OPÉRA FRANÇAIS’ – novi glazbeni projekt Nere Gojanović...

    Mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić u utorak, 23. travnja u 20 sati u kazališnom foajeu izvest će koncertni program pod nazivom 'Opéra...

    Nove kamere za brzinu stižu i na prometnice...

    Uz prometnice diljem zemlje postavljeno je 117 kamera za kontrolu brzine koje se izmjenjuju u 400 kućišta. MUP je početkom godine nabavio još 77...

    NAJNOVIJE

    Sabrina Buljubašić, nova direktorica HNK Šibenika: ‘Osjeti se pozitivna atmosfera od ureda do travnjaka, sportski cilj je jasan’

    Nakon što je dan ranije sa Šubićevca stigla vijest kako je Sabrina Buljubašić postala direktorica kluba, u petak je ta 35-godišnja sportska pravnica i...

    Škola i DVD Drniš udružili snage: Uređenje igrališta OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog

    U organizaciji Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog i uz pomoć DVD-a Drniš, uređeno je školsko igralište. Inače, igralište je prije dvije godine Šibensko-kninska županija neformalno...

    ‘OPÉRA FRANÇAIS’ – novi glazbeni projekt Nere Gojanović i Gordane Pavić

    Mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić u utorak, 23. travnja u 20 sati u kazališnom foajeu izvest će koncertni program pod nazivom 'Opéra...

    Nove kamere za brzinu stižu i na prometnice Šibensko-kninske županije

    Uz prometnice diljem zemlje postavljeno je 117 kamera za kontrolu brzine koje se izmjenjuju u 400 kućišta. MUP je početkom godine nabavio još 77...