Možda čavrljanje o smrti uz šalicu espressa ili čaja neće biti svačiji izbor ali u Britaniji dovoljno je zainteresiranih da se redovito napune skupovi koji se organiziraju od 2011., piše britanski list Guardian.
Idejni začetnik Jon Underwood smatrao je da je zapadno društvo predugo vremena prepuštalo razgovore o smrti liječnicima, sestrama, svećenicima i pogrebnicima i da su ljudi zbog toga izgubili kontrolu nad jednim od najvažnijih događaja s kojima se suočavaju.
Svoju ideju prvo je nudio raznim kafićima u istočnom dijelu Londona no nije naišao na plodno tlo, pa je prvi “kafić smrti” otvorio u vlastitoj kući u Hackneyu, a vodila ga je njegova majka Sue Barsky Reid, psihoterapeutkinja.
Ideja se pokazala uspješnom i interes je rastao za okupljanja koja obično traju oko sat vremena i održavaju se u privatnim kućama, kafićima, grobljima. Jon i Sue u međuvremenu su napisali i vodič za održavanje “kafića smrti”.
IZVOR: HRT