Petar Krešimir Marasović krupnim koracima grabi prema hrvatskoj plivačkoj eliti. Zapravo, ako ćemo gledati njegove rezultate na posljednja dva državna prvenstva, prošlogodišnjem ljetnom, i na nedavnom zimskom, ovaj 17-godišnji Šibenčanin, član PK More, već jest dio tog prestižnog društva. Prepoznao je to i izbornik reprezentacije koji ga je pozvao na nedavni susret mladih reprezentacija Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske u Beogradu. Petar je poziv i opravdao, otplivavši jako dobre utrke na 50, 100 i 200 leđno. Tjedan dana prije, na spomenutom zimskom prvenstvu u Splitu,  Petar je na 100 i 200 leđno isplivao normu za Europsko juniorsko prvenstvo, a na 50 i 200 leđno normu za Olimpijske igre mladih u kineskom Nanjingu.

more6

I sve to u tehnici koja i nije njegova udarna. Naime, njegove paradna  disciplina je kraul, najviše odličja osvajao je na 200 i 100 slobodno. Što samo govori o njegovoj svestranosti u bazenu.

SVESTRAN U BAZENU

– Norme za kraul bile su dosta zahtjevne, tako da sam u dogovoru s trenerima odlučio na Prvenstvu Hrvatske plivati samo leđnim stilom, što se pokazalo dobrom odlukom. Nije bilo lako, ipak sam ja ‘kraulaš’, ali dobro sam se osjećao u leđnoj tehnici i na koncu sam uspio dohvatiti željene norme za Europsko juniorsko prvenstvo i Olimpijske igre mladih – priča Petar, koji je za sada na širem popisu putnika za Nanjing.

petar plivanje

– Negdje u lipnju bit će poznata konačna lista putnika za Kinu i na predstojećim natjecanjima dat ću sve od sebe da se nađem na njoj. Bilo bi to ostvarenje mojih snova – kaže mladi šibenski plivač. Naravno, ima on još plivačkih snova. Jedan od njih je i odlazak na one ‘prave’ Olimpijske igre.

more3

– To je san svakog sportaša, pa tako i moj. Prije toga volio bih, nakon završetka srednje škole, otići u Sjedinjene Američke Države, nastaviti školovanje, i ono ‘obično’, ali prije svega ono ‘plivačko’. Tamo su uvjeti za treniranje na najvišem nivou i logično je da, ako želim napredovati, a želim, odem preko ‘Velike bare’ – kaže Petar, inače učenik trećeg razreda Tehničke škole.

petar krešimir marasović

Ostatak razgovora s njim pročitajte u sljedećem broju Šibenskog tjednika, u kojem govori o svojim plivačkim počecima, najdražim medaljama, plivačkim uzorima i planovima za budućnost.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.