Preko 70 izvođača sudjelovalo je u svečanom otvaranju pozornice na tvrđavi sv. Mihovila, a kao posjetitelji glazbeno- scenskog spektakla sudjelovali su i predsjednik države Ivo Josipović, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, te cijeli niz uglednika, što iz politike, što iz svih drugih sfera života grada Šibenika.

otvorenje tvrđave sv mihovil14

Program su vodili Jakov Bilić i Franka Klarić, mladi šibenski glumci, pod redateljskom palicom Ivana Lea Leme.

– Otvaranjem ove pozornice Šibenik je dobio pravo uzletište duše, mjesto koje je nekad služilo za ratovanje, sad pripada umjetnicima- rekao je na otvaranju Ivo Josipović.

otvorenje tvrđave sv mihovil18

– Ovo je prva perla u niski bisera koju će Šibenik uskoro dobiti- rekao je i gradonačelnik Željko Burić.

Spektakl je otvorila instrumentalna grupa Chui, nesvakidašnjom izvedbom Lijepe naše na saksofonu, basu i bubnjevima. Također i Odom radosti, himnom Europske unije.

otvorenje tvrđave sv mihovil13

Za njima je nastupila kantautorica Nina Romić, potom Tri soprana, koji su svojim opernom pjevanju prilagođenim obradama velikih pop hitova poput I feel love zapalili publiku. Naročito svojom izvedbom Šibenske pisme mile.

otvorenje tvrđave sv mihovila 8

Krenuo je zatim sa svojim crossoverima klasike i popa šibenski sin, pijanist Maksim Mrvica, u svom stilu izveo je i temu iz James Bonda, te Grigov klasik In the hall of mountain king, teme iz Pear Ginta.

otvorenje tvrđave sv mihovil maksim mrvica8

Sve je pri kraju, u svom stilu, praćena vrhunskim glazbenicima, začinila Josipa Lisac. Magla, Hir, Danas sam luda, odzvanjali su kaštelom, Josipa Lisac opet je bila u ekstravagantnom izdanju, izgledalo je pomalo kao Tina Turner iz trećeg Mad Maxa.

otvorenje tvrđave sv mihovil josipa lisac4

Svojom izvedbom Zvona moga grada priču su zaokružili pjevači iz udruženih šibenskih klapa, a na zidovima tvrđave je 3D laserskom tehnikom osvanuo poznati motiv šibenske kape.

otvorenje tvrđave sv mihovil10

Sve u svemu, noć za pamćenje. Ako bi se baš tjeralo mak na konac, i tražilo zamjerke, bilo je sitnih problema sa zvukom, tvrđava je dosta visoko, pa je jak vjetar katkad raznosio zvuk. Ali zbilja nije neka primjedba.

otvorenje tvrđave sv mihovil2

Odlična šibenska večer, za osam dana Kolo i Carmina Burana!

otvorenje tvrđave sv mihovil3

otvorenje tvrđave sv mihovil16

otvorenje tvrđave sv mihovil17

otvorenje tvrđave sv mihovil maksim mrvica6

otvorenje tvrđave sv mihovil maksim mrvica7

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.