" "
Više

    " "

    TJEDAN U ŠIBENIKU: Humanitarni koncert, Šibenske klapske večeri, Neno Belan, Quasarr

     

    Drugi srpanjski tjedan donosi  još jače razvedravanje na glazbenom polju na ulicama grada Šibenika.  Nikad bogatiji programski tjedan bilježi brojna zbivanja od samog ponedjeljka, 07. srpnja, dakle od danas pa sve do nedjelje, 13.srpnja.

    Iz programa izdvajamo nekoliko važnih činjenica: većina programa je besplatna za sve posjetitelje, svi najavljeni programi odvijaju se na trgovima i ulicama, točnije na šibenskim ljetnim pozornicama. Ovog tjedna u najavi su humanitarni koncert ‘Za njihov osmijeh’,  proslava rođendana popularnog domaćeg wine bara ‘Vino&INO’, te rasprodani koncert svjetski poznatog dua 2Cellos u sklopu Terraneo Summer Breaka 2014.

    Baš kao i u ostatku svijeta, i u Šibeniku se obilježava The Beatles Day, a u goste nam dolazi i ovogodišnji dobitnik Porina, tu je i nastup prvog šibenskog Sound System dvojca Bass Matters Sound System koji možete pronaći na lineupu ovogodišnje pulskog Seasplash festivala.

    POGLEDAJTE DETALJAN PROGRAM DOGAĐANJA U ŠIBENIKU:

    Ponedjeljak, 7.07.

    Humanitarni koncert ‘Za njihov osmijeh’, organizator Udruga ‘Kamenčići’. Ulaznice se mogu kupiti u caffe baru ‘Pio’ ili na ulazu na festival.

    Festival se održava na ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske, između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice. Nastupaju: Hari Rončević, Meri Cetinić, Goran Karan, Ivana Burić, bend Razlika, te dječji plesni ansambl Sjene.

    Voditeljski dvojac su mladi šibenski glumci Franka Klarić i Jakov Bilić, a koncert počinje u 21 sat.

    Utorak, 8.07.

    Wine bar ‘Vino&INO’ , na Maloj loži, slavi svoj drugi rođendan uz zagrebačkog DJ-a i producenta, Eddyja Ramicha i gosta iznenađenja.  Rođendanska veselica znači partijanje uz house, jazz i druge, citiramo, ‘eclectic electronic smooth sounds’.  Početak: 21 sat.

    Đir po gradu – S prvim naznakama noći, počinje i program u sklopu manifestacije ‘Đir po gradu’. Ovog utorka ‘Đir’ donosi nastup šibenske klape i to promenadno na trgovima i ulicama. Riječ je o tradicionalnoj dalmatinskoj i zabavnoj glazbi u klapskom izričaju.

    Srijeda, 9.07.

    Nastupom 2Cellos na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovila nastavlja se serija koncerata pod nazivom Terraneo Summer Break 2014.

    Nakon odličnog koncerta Thievery Corporation, na red je došao nastup hrvatskih violočelista Stjepana Hausera i Luke Šulića čiji je šibenski koncert odavno rasprodan. Ulaz na tvrđavu otvoren je od 20 sati, a koncert počinje u 21.

    Green stage kluba Azimut ovog četvrtka ugostite će domaći glazbeni cover duo iza kojeg stoje Ante Prgin i Aleksandar Rogulić Roga.

    Riječ je, naravno, o  Duo Antiqua. Glazbeni program počinje u 22 sata, dolazak besplatan.

    Četvrtak, 10.07.

    Šibenske klapske večeri ovog ljeta održavaju se petnaestu godinu zaredom. Jubilarne večeri posvećene tradicionalnom dalmatinskom zvuku klapi – otvara poznati šibenski ansambl Bonaca.

    Tradicionalne klapske večeri  četvrtkom održavaju se na Maloj loži, a ulaz je slobodan. Početak: 21 sat.

    Projekt ‘Pokreni se’ održava se ovog četvrtka, s početkom u 18 sati, na ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske, između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice.

    Ambasador projekta je šibenski nogometaš Ante Rukavina, te svi zainteresirani za sudjelovanje u zajedničkom vježbanju mogu se prijaviti  preko internetske stranice www. pokrenise.hr. Svi sudionici dobit će besplatno savjetovanje iz dijagnostike i nutricionizma, kao i poklon pakete.

    Green stage kluba Azimut ‘zatrpan’ je odličnim glazbenim programom, pa ovog tjedna u goste dovodi bend Drvored –osmeročlani vokalno – instrumentalni bend iz Zagreba.

    Bend je osnovan 2010. godine kao jednokratni projekt no zadržali su se do danas. Svoju glazbu opisuju kao mješavinu šarma francuske šansone i energije balkanske nostalgije često prožetu brzim ritmovima i promjenama raznih glazbenih pravaca.  Ove godine nastupaju i na Skaville festivalu.

    Petak, 11. 07.

    Neno Belan i Fiumens Mediteran Orkestar održat će koncert na ljetnoj pozornici u Docu.  Riječ je o hrvatskom izvođaču s kojim se šibenska publika dobro slaže, pa nema sumnje kako je riječ o koncertu koji će pobuditi iznenađenje brojnih posjetitelja.

    Na koncert su pozvani svi, ulaz je besplatan, dolazak poželjan, a početak je najavljen za 22 sata.

    Riječki bend Quasarr, dobitnik diskografske nagrade Porin, stiže u Šibenik. Nažalost, ne u pratnji dive Josipe Lisac s kojim su snimili rado slušani singl ‘Ljubav’, no i oni sami bit će i više nego dovoljni.

    Dečki će ovog tjedna svirati na green stageu kluba  Azimut. Koncert počinje u 22 sata, ulaz je slobodan.

    Colors of blue naziv je benda koji ovog petka nastavlja koncertnu sezonu na trgu između lokalnih kafića, Bono, Giro i Castello.

    Kao i svaki, i ovaj koncert je besplatan za sve posjetitelje, a dobra atmosfera uz glazben podlogu počinje u 21 sat.

    After potpisuje Summer Take me out izdanje.

    Wine bar Vino&INO svakog petka organizira glazbeno putovanja uz pomoć DJ Stipe Jazzy Širinića. Na put vas vode tzv easylistening zvukovi, a vremeplov vodi na obilazak povijesti elektronske glazbe uz osvrt na brojne klasike i pop hitove.

    Tu je, naravno, nezaobilazna prigodna vinska karta koja nudi najbolju podlogu za glazbenu poslasticu.

    Subota, 12.07.

    Ljetna pozornica Dolac nastavlja svoj glazbeni program, ove subote na stage se penje nadasve zanimljiv dvojac Kuzma i Šaka Zulu.

    ‘Jedna mala Iva’ i ostali hitovi iz radionice ovog dvojca odzvanjat će šibenskom rivom od 23 sata.  Ulaz slobodan.

    Prvi šibenski Sound System, Bass Matters Sound System  nastupaju na domaćem tlu. Green stage kluba Azimut njihov je home ground ovog tjedna. Spomenimo samo da se radi o Sound Systemu koji gostuje na ovogodišnjem izdanju pulskog SeaSplash izdanja. Pa vi sad vidite…

    Ulaz slobodan, početak u 22 sata.

    Nino Nimac i njegovi gosti i ove će subote upotpuniti kamenu kulisu wine bara Vino&INO. Pa kaže:’jazz, soul, blues, funky i bossa ritmovi u izvedbi najbolje gitare u županiji i šire, uz pomoć vokala Danijele Prpić izmjenjuju se s gostujućim glazbenicima iz drugih krajeva Hrvatske, ali i nekih dalekih zemalja’.

    Ulaz slobodan.

    Nedjelja, 13.07.

    The Beatles Day slavi se i u Šibeniku baš kao i u ostatku svijeta. Tog se dana obilježava 50 godina od izdanja trećeg albuma najpoznatije četvorke na svijetu, ‘A Hard Day’s Night’.

    The Beatles Revival bend and friends ove nedjelje na Maloj loži , u Šibeniku. Ulaz slobodan, početak u 21 sat. Sve u sklopu manifestacije ‘Đir po gradu’.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na...

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati...

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera...

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...

    NAJNOVIJE

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na buvljaku a navečer plešite uz Ministrante

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati ‘šudar’ ili izraditi svoj ‘škanjel’

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera i juga’ u devetoj izbornoj jedinici

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...