Više

    TJEDAN PUN SADRŽAJA: Regius, Supertoon i Kries samo dio bogatog zabavnog programa u Šibeniku

     

    U pretežno glazbeni program ovaj tjedan uvuklo se i malo filma. I to ne bilo kojeg, već animiranog filma koji u Šibenik stiže u sklopu Supertoona, međunarodnog festivala animacije. Osim spomenutog festivala, ovog tjedna uživamo u dvodnevnom festivalskom programu dragog nam Regiusa koji se ove godine održava u srpnju umjesto u rujnu kako je bilo dosad.

    Također, tu su standardni ljetni programi koje nude organizatori Đira po gradu, Giro Bono i Castello, green stage Azimuta, kao i program Klapskih večeri četvrtkom na Maloj loži i ovogodišnje velike novosti koncerta na ljetnoj pozornici u Docu. Ovaj tjedan u dolačkom programu uživamo čak dva puta, u četvrtak i u subotu, više u nastavku.

    OVOG TJEDNA U ŠIBENIKU UŽIVAMO U SLJEDEĆEM PROGRAMU:

    Utorak, 22. srpnja

    Kulturno – glazbena manifestacija Đir po gradu nastavlja s programom.  Za ovaj utorak planiran je glazbeni ‘specijal’ pod nazivom Harry Sokal meets M.S.A.Q. (Mate Skračić Adaptive Quartet).

    Harry Sokal ubraja se među najvažnije post-Coltrane saksofoniste u Europi. Radio je s cijelim nizom vodećih jazz umjetnika u Europi i Sjedinjenim Državama, od Art Blakeya, Joe Zawinula i drugim. Njegova najvažnija uloga je suosnivanje Wiena art orchestra, ali i dugogodišnje članstvo u u legendarnom Art Farmer Quintetu što ga čini jednim od najvažnijih ambasadora jazza iz Austrije. On je pokrenuo i vodio niz projekata diljem svijeta sa pripadnicima jazz elita, a osobito su zanimljivi njegovi projekti kao vođe benda: Depart, Full Circle, Roots Ahead, Voice of Time, Stories i Free Tenors. Njegov izvanredan zvuk na saksofonu može se čuti na više od 500 albuma širom svijeta.

    Ovaj zanimljiv glazbeni događaj održat će se na Maloj loži s početkom u 21 sat. Ulaz slobodan.

    Srijeda, 23. srpnja

    Ante i Kova ili Duo Antiqua vraćaju se na green stage kluba Azimut.  Sve posjetitelje čeka još jedna ugodna kraj mora pod zvijezdama, a u glazbenom dijelu čekaju iz akustični zvuci gitare i obrade pjesama koje malo tko ne zna.

    Početak svirke je u 22 sata, ulaz slobodan.

    Četvrtak, 24. srpnja

    Klapske večeri četvrtkom na Maloj loži ovaj tjedan ugostit će čak dvije klape. Tako će za Šibenčane i sve njihove goste željne ugodnih dalmatinskih zvukova pjevati klapa Brodarica i klapa Mirakul.

    Program počinje u 21.15, a ulaz je slobodan.

    Green stage kluba Azimut nastavlja s glazbenim goščama, tako ovog  četvrtka ugoste dovodi argentinski duo Ana – German.  Summa summarum – čista akustika, dva vokala, gitara daju poznate latinoameričke pjesme, no da ne bi sve ostalo na tome pobrinut će se da se čuju i ostali glazbeni žanrovi, ali u okviru ‘latino’ notnog zapisa.

    Bossa nova večer u Azimutu počinje u 22 sata uz besplatan ulaz.

    Ljetnu pozornicu u Docu ovaj tjedan čeka pravi glazbeni spektakl – u jednom tjednu čak dva koncerta, a prvi je koncert etno, world music benda Kries.  Najavljeni koncert ujedno je i prvi u njihovoj dugogodišnjoj karijeri koji će bend održati u Šibeniku, te ne sumnjamo da članovi benda i publika podjednako iščekuju ovaj susret.

    Koncert počinje u 23 sata, dolazak svakako preporučen, a ulaz besplatan!

    Petak, 25. srpnja

    Giro Bono i Castello i ovog petka nude glazbeni program svojim posjetiteljima. Srpanjska noć u centru starog grada rezervirana je za domaći cover bend Odak i Gastabajteri. Sastav je to koji domaćim ljudima ne treba puno predstavljati, a u njegovim repertoaru svi uživaju.

    Program počinje u 21 sat, ulaz slobodan.

    Disko Gimnaziju odnosno Darka Relju – Ritma doista više ne treba puno predstavljati. Oduševio je publiku za doček Nove u Šibeniku, oduševio je publiku za Šibensku feštu, oduševljava publiku kad god nastupi. Ovaj put najavljujemo ga na green stageu Azimuta i to u društvu još jednog domaćeg cover benda Kost i koža koji podjednako oduševljava publiku gdje god da svira.

    Dakle, Disko Gimnazija, pa Kost i koža Show pa ponovno Disko Gimnazija. Sve što vam treba jesu plesne cipelice. Ulaz slobodan. Početak u 22 sata.

    Ovaj vikend počinje četvrti Regius, kulturno – glazbena manifestacija koja se održava na gradskom kupalištu Jadrija.  Jedna od važnijih programskih novosti svakako je to da se festival ove godine ne održava u rujnu, kao što je to bilo prethodnih godina. Datum održavanja festivala pomaknut je na 25. i 26. srpnja, odnosno ovaj petak i subotu.

    Ovogodišnji lineup čine Lovely Quinces, Sopot, Lude Krawe, Živo Blato, MMMeniga (petak), te Motus, Kiša metaka, Straight Mickey and the Boyz, Letu Štuke i Rahmanee (subota).

    Evo što je o festivalu rekao njegov organizator Igor Bergam, ispred udruge P.A.R.K.

    – Kao što već svi znaju, Regius znači – uvijek odličan provod uz more, sunce, kampiranje, upoznavanje i druženje. Svi posjetitelji imaju priliku čuti bendove alternativne glazbe iz cijele regije. Ove godine na pozornicu će se popet jedanaest bendova, a sve počinje oko 21 sat u petak, te završava oko 5 sati ujutro u nedjelju. Očekujemo mnogo više publike i mnogo bolju cjelokupnu atmosferu na festivalu jer se ove godine održava u najatraktivnijem datumu ljeta – kaže Bergam.

    Subota, 26. srpnja

    Vasko Ananasovski trio održat će koncert na ljetnoj pozornici u Docu. Početak je najavljen za 23 sata, ulaz je besplatan.

    Slovenski skladatelj i glazbenik Vasko Atanasovski poznat je po raznovrsnim suradnjama sa svjetski poznatim jazz, rock, klasičnim i tradicionalnim glazbenicima te jedinstvenim majstorskim pristupom prema svim stilovima glazbe.
    Repertoar ‘Vasko Atanasovski Trija’ obuhvaća pjesme s njegovih različitih albuma, te nove i pjesme nastale u posljednje vrijeme. Virtuozni trio vješto se kreće između različitih glazbenih stilova, kao što su klezmer, Gypsy swing, polka čoček i jedinstvene kombinacije šansone i alter-popa. Sve to kombinirano sa ‘zarazonom’ vedrinom i plesnom inspiracijom.

    Azimut i ove subote sprema atraktivan glazbeni program s dva izvođača.  Za početak, kao warm up najavljen je DJ UNCLE FUNK, potom se na green stage penje Kobok, a subotnji provod na travi kraju će privesti, ponovno, DJ UNCLE FUNK.  DJ UNCLE FUNK ili glazbenik/gitarist, ljubitelj i kolekcionar glazbe koja sadrži iskonski, ‘vreli’ funk ritam koji od svog postanka, preko James Brown euforije 70-tih pa do danas uspješno ‘pali’ plesne podije diljem svijeta.

    KOBOK ili šesteročlana, poručuju iz Azimuta, posada odmetnika s raznih domaćih gusarskih brodova poput Bamwisea, Vergl Grinda, Tigrove masti, Rens Argoa, Škripzikl… Nošeni valovima donose šansonu, blues, dub, folk, cirkuske zvukove, zvukove iz crtića, note moderne i starinske.

    – Prepustite se proganjajućem glasu sirena, pipcima divovskih lignji i grmećim topovima odmetnute šestorke. Nek’ vam Kobok iščeši labavi bok! – želi vam Azimut.

    Nedjelja, 27. srpnja

    Nedjelja pred nama bit će u znaku filma, animiranog filma jer 27.07. počinje SuperToon, međunarodni festival animacije čiji će se program odvijati na šest lokacija u staroj gradskoj jezgri, a trajat će sve do 1. kolovoza.

    Ovogodišnji program, četvrti po redu, drugi u Šibeniku, nudi preko 300 filmskih naslova podijeljenih u nekoliko kategorija, od službenih konkurencija do popratnih programa. Pristižu naslovi sa svih strana svijeta, zastupljeni su gotovi svi kontinenti. Također, četvrti SuperToon u znaku je nekoliko novosti, pa tako ove godine imamo dvije nove natjecateljske kategorije poput međunarodne konkurencije animiranih reklama i međunarodne konkurencije animiranih uvodnih špica (tzv trailova) u filmove.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja...

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja Biskupijski susret mladih

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac i Centar za nove tehnologije Trokut

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...