Kako bi povećao broj prijava lokalnih šibenskih projekata na dodjelu sredstava iz fondova Europske unije, Grad Šibenik pokrenuo je „Projektni putokaz“, inicijativu u sklopu koje će  tim stručnjaka besplatno savjetovati i informirati građane i poduzetnike o dostupnim fondovima i mogućnostima prijave na iste.

Grad je tako uputio javni poziv na prijavu zainteresiranim tvrtkama i samostalnim konzultantima koji se bave EU fondovima, a koji bi građanima i tvrtkama nudili besplatne procjene, poput usmjeravanja na određene natječaje i procjene mogućnosti da projekt dobije sredstva iz EU.

„Misija nas u gradskoj upravi je da poduzetnicima i svima koji generiraju dodanu vrijednost u gradu pružimo maksimalnu podršku i poboljšamo investicijsku klimu, pa smo tako i „Projektni putokaz“ pokrenuli kao projekt kojim pomažemo unapređenju lokalnog gospodarstva. Cilj nam je da Šibenik u kratkom roku postane vodeći grad u Dalmaciji po povlačenju sredstava iz EU fondova. Europa nagrađuje inovativne i pametne projekte, a uvjeren sam da ih Šibenčani imaju napretek“, rekao je gradonačelnik Željko  Burić.

Grad Šibenik će osigurati besplatan i tehnički opremljen prostor, kao i potrebni radni materijal za konzultante.

„U šumi informacija o fondovima EU, građani često nisu sigurni kako uopće doći do EU sredstava za svoje ideje/projekte. Ovom ćemo uslugom riješiti taj problem i osigurati im jedno mjesto na kojem mogu dobiti pravovremene i točne odgovore na svoja pitanja“, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak.

Trenutno je objavljen javni poziv za sve zainteresirane konzultante da se uključe i ponude besplatno svoje usluge građanima i poduzetnicima u suradnji s Gradom. Nakon toga uslijedit će i poziv svim zainteresiranima da se jave sa svojim idejama i projektima kako bi dobili svoj termin za razradu istih s konzultantima. Tekst Javnog poziva može se preuzeti na http://www.sibenik.hr/obavijesti/javni-poziv—-za-prijavu-pruzatelja-besplatnih-usluga-tehnicke-pomoci–i-savjetovanja-zainteresiranoj-javnosti

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.