Više

    Indigo hrana za Indigo klince – strast za životom i okusima

     

    Prošlo je skoro 30 godina i još sam jednako strastven što se tiče zdravog načina življenja i prehrane. Čini mi se, čim se malo opustim, da je to vrh što se tiče prehrane, a ono me život testira s novim načinima i idejama. Što je i na neki način neizbježno kada živiš život, a ne samo plutaš kroz njega. Sjećam se početaka, mog otpora i razloga zašto sam se uopće upustio u ovu priču. Od mojih želučanih boljki pa do protestiranja ispred njujorškog sveučilišta gdje su se radili eksperimenti na životinjama. Na neki način i ja sam bio i postao taj glas koji je dio buke koju stvaraju oni kojima je stalo da se ne ubija i maltretira da bi preživjeli. Puno toga se promijenilo od mojih početnih koraka, akademskih koraka pa do vlastitog restorana, proizvodnje i konzulting priče. Cilj je bio pokušati promijeniti svijest ljudi, koji su voljni, kroz zdravu prehranu i zdraviji način življenja i promijeniti topografiju u gastro svijetu. Dolaze neki novi klinci koji hoće ponovo one zaboravljene namirnice, okuse i teksture. Oni osjećaju da ih indokrinirani načini ne zanimaju te jednostavno hoće nove kombinacije koje ne zatupljuju um, spuštaju nivo energije, ili ih čine nekreativnim i bolježljivijim. Pričam o klincima koji su Indigo klinci. Klinci koje uzbuđuju oni tz. ‘kuhari’ koji to rade s ljubavlju prema sebi i ostalim živim bićima, gdje nema mjesta za ubojstva i masakar.

    OTROVI U NAMIRNICAMA

    Oni vide i osjećaju da će se bez ovakvog pogleda i pristupa svijet i dalje nastavljati uništavati i za njih jednostavno rečeno, neće biti budućnosti. Ja se odlučno i sigurno penjem na njihov vlak i ne interesira me imati ništa s ovim gastro svijetom punim procesiranih namirnica, koje su masakrirane termičkom obradom ili smrzavanjem naizmjenice, da ne spominjem kemikalije koje te iste namirnice sadrže i koje na kraju završe u našim tkivima, pa to nazivamo tumorima. Današnja djeca nonšalantno pričaju svojim roditeljima o svojim noćnim putovanjima po svemiru u astralnom tijelu. Naravno, neki roditelji na to gledaju sa skepsom, a druge pak to ne iznenađuje. Njih nazivaju Indigo ili kristalna djeca. Ovo su fenomeni koji su u posljednje vreme postali svakidašnjica.

    Stara predviđanja Maya se ostvaruju, pogotovo nakon 2012. godine kada se dogodio tzv. veliki prijelaz. Od tada neki od nas imaju priliku živjeti u 4D svetu, no prilika se odnosi samo na one čiji se um proširio na bitno drugačiji nivo – na Indigo decu, a i na odarsle koji su spremni za to. Ovako svjesna bića konzumiraju Indigo hranu. Indigo hrana je svjesna hrana koja nas hrani na staničnoj razini, a ne crpi nas. Za neke je to vegetarijanska ili veganska hrana, paleo, raw/sirovo ili anti-kandida hrana. Naša tijela su jedinstvena kao i okolina u kojoj boravimo. Zbog toga je na nama da pronađemo najadekvatniji način prehrane za nas. Ali više nema mjesta za onu staru priču da bez namirnica životinjskog podrietla (meso, riba, piletina, jaja, mliječni proizvodi) nećemo preživjeti. Poslje svega ja sam živjeći dokaz da je to neistinito. Ključne riječi za indigo hranu su ekološko, sezonsko, lokalno, živo ili sirovo, ne genetski modificirano, hranjeno na pašnjacima i samoniklo. Hranu poput mliječnih proizvoda i procesuiranih namirnica (tz. bijela hrana) trebali bi izbjegavati kada god je to moguće.

    Probajte napitak od badema, kokosa ili nepasterizinano kravlje ili kozje mlijeko ako ste tek počeli eksperimentirati s vegetarijanskom prehranom. Podržavajte lokalne proizvođače ili uredite vlastiti vrt, makar to bio vaš balkon. Konzumirajte jela puna boja i svježe sokove umjesto obojenih flaširanih napitaka koji nemaju ni trunku života u sebi. Jedite jestivo cvijeće, samoniklo bilje, bobice, sjemenke i kelj. Indigo hrana je početak vašeg svjesnog življenja.

    TANJUR OPASNIJI OD AUTOMOBILA

    Naš tanjur je, statistički gledano, opasniji od automobila, imajući na umu koliko osoba pogine u prometu godišnje a koliko osoba umre od bolesti koje imaju direktnu povezanost s prehranom. Zamislite koliko života je moguće spasiti jednostavnim promjenama u prehrani. Zaronite dublje u sebe i pitajte se istinska duhovna pitanja poput; Koja su to jela koje nas čine zdravijima? Koje su to namirnice koje nam omogućavaju da imamo čistiji um? Koji način prehrane nam pomaže da imamo manje bora ili smanjuju krvni tlak bez lijekova i liječnika? Svakim danom nam je data prilika da se promijenimo iznutra prema van jer intervencije izvana su većinom kozmetička riješenja. Ako ćemo se promijeniti onda nam je to prilika danas, a ne sutra. Većina restorana danas servira masakrirana jela, jela koja su pripremljena pod stresom onih koji ih pripremaju i serviraju. Prvo namirnicu stave u vrelu voda, a minut poslje u skoro zaleđenu vodu i sve u interesu zadovoljavanja količine, vremena i strukture. To serviraju oni koji su pod pritiskom okruženja gdje rade i za koga rade (ovo znam iz prve ruke jer sam radio taj posao godinama). Kaže se da ne bi trebali vjerovati kuharu koji je mršav, međutim mislim da je došlo to vrijeme za promjenu i da više ne možemo vjerovati kuharu koji je pretil, pati od visokog krvnog tlaka ili visokog šećera u krvi. Vrijeme je da počnemo vjerovati ‘kuharu’ koji je ‘mršav’ i svjestan sebe, po mogućnosti na Indigo hrani. Sastojci poput molekule sreće, ljubavnog dodira, svemirske prašine, mjesečeve mjene će se uskoro prodavati na našim tržnicama.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Još malo nestabilno pa od petka sve toplije

    Nestabilno i svježe vrijeme, gdjegod kiša, u gorju i snijeg, nastavlja se do petka, u dijelu Hrvatske i subote, a nakon toga pretežno sunčano...

    Ovako su operirali prevaranti iz lažnog call centra...

    "Mobitel morate odnijeti u banku i čitavo vrijeme držati liniju otvorenom kako bismo mi mogli snimiti razgovor koji će se dostaviti sucu Turudiću na...

    VIDEO Gotovo pa nestvarni prizori: Dalmacija se zabijelila,...

    Travanj je poprilično iznenadio Hrvate. Nakon gotovo pa ljetnih temperatura i pospremanja zimske odjeće u ormare, vratila se mnogima nimalo ugodna hladnoća i vjetar,...

    Ryanair upravo ima super akciju. Letovi za Malagu,...

    Uzbudljive destinacije sada su doslovno na dohvat ruke, jer Ryanair, jedna od najvećih europskih aviokompanija, upravo ima super akciju. Sada je pravo vrijeme da...

    NAJNOVIJE

    Još malo nestabilno pa od petka sve toplije

    Nestabilno i svježe vrijeme, gdjegod kiša, u gorju i snijeg, nastavlja se do petka, u dijelu Hrvatske i subote, a nakon toga pretežno sunčano...

    Ovako su operirali prevaranti iz lažnog call centra koji su građanima oteli milijun eura, zloupotrijebili i Turudićevo ime!

    "Mobitel morate odnijeti u banku i čitavo vrijeme držati liniju otvorenom kako bismo mi mogli snimiti razgovor koji će se dostaviti sucu Turudiću na...

    VIDEO Gotovo pa nestvarni prizori: Dalmacija se zabijelila, pada gust snijeg i hladno je

    Travanj je poprilično iznenadio Hrvate. Nakon gotovo pa ljetnih temperatura i pospremanja zimske odjeće u ormare, vratila se mnogima nimalo ugodna hladnoća i vjetar,...

    Ryanair upravo ima super akciju. Letovi za Malagu, Maltu i Rim već od 13 eura

    Uzbudljive destinacije sada su doslovno na dohvat ruke, jer Ryanair, jedna od najvećih europskih aviokompanija, upravo ima super akciju. Sada je pravo vrijeme da...