ZAHUKTAVAJU SE PREGOVORI: Uskoro će biti poznato hoće li biti šibenske vaterpolske fuzije

Nedavno smo saznali kako od spajanja dvaju šibenskih košarkaških klubova neće biti ništa, barem ove sezone. S druge strane, još uvijek nije poznato hoće se doći do svojevrsnog fuzioniranja dvaju vaterpolskih klubova, Šibenika i Adriatica, u novi klub, koji bi se, dođe li do toga, najvjerojatnije zvao Solaris. Pametniji bismo mogli biti sljedećeg tjedna kada će  se uprava VK Šibenik očitovati o platformi koju im je nedavno ponudio VK Adriatic. Što ona sadrži, ukratko nam je objasnio prvi čovjek Adriatica Zoran Guberina.

– Ta platforma nije ništa drugo nego neke vrste polazišne točke za pregovore, jer moramo krenuti od nekog prijedloga. Između ostalog, u njoj stoji kako bi u upravu novog kluba ušla dva člana VK Šibenik, ali bi većina bila iz Adriatica, što je vjerujem i logično. Ne želim zvučati grubo, naš klub je prvoligaš i mi u neku ruku diktiramo uvjete. Nismo opterećeni nikakvim dugovima, imamo zdrave temelje, za razliku od VK Šibenik, koji je zbog pogrešnih klupskih politika dospio tu gdje je. U tom novoosnovanom klubu bio bi zaposlen i jedan od tri sadašnja trenera Šibenika, a ostalima bi se moglo naći mjesto u drugom klubu, koji bi bio suport glavnom, a koji bi igrao u drugoj ligi i u kojem bi se između ostalog kalili mladi igrači. Hoće li se taj klub zvati Solaris 2 ili Adriatic, manje je važno – kazao nam je Guberina, ponovivši kako šibenski vaterpolo, želi li preživjeti, nema izbora nego  ujedinjenje dvaju klubova.

sport adriatic

– Mislim da je ovo zadnja prilika da se nešto napravi po tom pitanju, da se uhvati zalet, jer će već sljedeće godine biti manje novaca u proračunu za vaterpolo, a kada se to raspodijeli na dva kluba, onda će s tim sredstvima biti teško raditi – kaže predsjednik Adriatica.

A uprava VK Šibenik upravo se jučer sastala kako bi raspravila o platformi koju je ponudio Adriatic. Kako nam je kazao predsjednik Šibenika Tome Perak, sljedećeg tjedna će Adriaticu i Gradu Šibeniku poslati svoje prijedloge.

tomislav perak

– Mi u globalu nemamo ništa protiv osnivanja novog kluba, ali to mora biti izvedeno na pravi način. Platforma koju je ponudio Adriatic sadrži dosta stvari s kojima se ne slažemo, na koje ne možemo pristati. Da ne govorim kako sadrži i neke pravno upitne prijedloge. Mi smo, kao što je poznato, u predstečajnoj nagodbi i treba vidjeti što će biti s obvezama, infrastrukturom. Ne želimo učiniti neki potez suprotan zakonu – kazao nam je Perak.

Ostaje nam, dakle, vidjeti, hoće li ljudi iz Šibenika i Adriatica pronaći zajednički jezik, i kako će se u cijeloj toj priči postaviti Grad, koji, nije tajna, želi jedan vaterpolski klub.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.