(KON)FUZIJA: U Adriaticu ogorčeni: ‘VK Šibenik vuče jednostrane poteze, bez konzultacija s nama’

Jučerašnji tekst na Šibenskom portalu u kojem je predsjednik VK Šibenik Tome Perak otkrio kako je tzv. ‘sporazumom o razumijevanju i suradnji’ odlučeno da se ide u spajanje s VK Adriaticom, odnosno u osnivanje novog kluba koji bi se zvao VK Solaris, nije naišao na odobravanje u mlađem šibenskom vaterpolskom klubu.

Što misle o tom ‘memorandumu’ VK Šibenik, u Adriaticu su se izjasnili na svojim facebook stranicama.

– VK Adriatic je poslao prije više od mjesec dana svoj prijedlog odnosno polaznu platformu o fuziji dvaju klubova. VK Šibenik se složio o ideji fuzije dvaju klubova s tim da će dostaviti svoj prijedlog fuzije do 15.07.2015. Nakon razmjene prijedloga dogovor je bio da se nađu predstavnici dvaju klubova koji će izraditi konačnu verziju fuzije. Od gore napisanog VK Šibenik nije ispoštivao dogovor već se upustio, po svom uobičajenom stilu rada, da samo inicijativno izradi ne prijedlog nego neki tzv. ‘Memorandum’. Jedan od pokazatelja nekorektnosti tj. drskosti VK Šibenik ide toliko daleko da sami određuju datum (15.08.2015.) osnivačke skupštine novog kluba bez konzultacija s VK Adriatic. Ovdje se postavlja ključno pitanje: Da li je ovo fuzija??? –  pitaju se u Adriaticu na svojoj facebook stranici.

Predsjednik VK Adriatic Zoran Guberina i osobno nas je nazvao  kako bi nam kazao da stvari nisu onakve kakve se daju iščitati iz Perakovih izjava.

– Riječ je o jednostranom potezu VK Šibenik, njihovom viđenju stvari, bez da su se konzultirali s nama. Pa mi još nismo uopće sjeli zajedno za stol, a oni već najavljuju izborni skupštinu!? To uopće nije korektno s njihove strane. Kada se govori o spajanju valjda je normalno da se stavovi budu usaglašeni, da se vani izađe sa zajedničkim prijedlozima – kaže Guberina.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo u narednim danima pratiti ovu šibensku vaterpolsku priču o fuziji koja je za sada sliči na jednu veliku konfuziju.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.